Ремастерирана и разширена версия на двойно платинения албум включва деветнадесет неиздавани парчета, включително алтернативна версия на “Feel Like Makin’ Love” и “Can’t Get Enough”. Албумът излиза на 2CD и 2LP на 10 януари.

Невероятният комерсиален успех на Bad Company продължава и през 1979 г. с петия студиен албум на британската супер група – “Desolation Angels”. Двойно платинен хит, албумът стига до #3 в американските класации за албуми и превзема радиостанциите с “Rock ’n’ Roll Fantasy”, най-продаваният сингъл в кариерата на групата.

Bad Company ще отпразнуват 40-тата годишнина на албума с нова разширена версия, която може да се похвали с 19 неиздавани песни, взети от звукозаписните сесии на албума. “Desolation Angels” беше скоро ремастериран от оригиналните мулти-тракови касети за изданието The Swan Song Years 1974-1982, един бокс сет, който излезе това лято. Тази ремастерирана версия на албума също е използвана и за новата колекция за годишнината.

Desolation Angels: 40th Anniversary Edition” ще бъде налична на 10 януари като сет от 2 компакт диска и 2 плочи от 180 грама. Музиката също така ще бъде налична от дигиталните платформи и стрийминг услугите.

През късното лято на 1978 г., Paul Rodgers, Mick Ralphs, Simon Kirke и Boz Burrell прекарват няколко седмици, записвайки песни за Desolation Angels в студиото Ridge Farm Studio в Surrey, Англия. Албумът – озаглавен по романа на Jack Kerouac от 1965 г. – излиза през март 1979 г., и от него излизат два сингъла – “Rock ’n’ Roll Fantasy” и “Gone, Gone, Gone.” Албумът също така включва станали любими на феновете парчета като “Evil Wind” и “Rhythm Machine”.

Вторият диск, който придружава “Desolation Angels: 40th Anniversary Edition” представя неиздавани версии на седем от албумните парчета. Открояват се алтернативни записи на “Rock ’n’ Roll Fantasy”, “Early In The Morning” и “She Brings Me Love”. Освен това версията “Oh, Atlanta”, включена тук, е изсвирена с по-бавно темпо и включва клавишни Fender Rhodes в микса.

В допълнение към алтернативните версии на албумните парчета, “Desolation Angels: 40th Anniversary Edition” включва и две неиздавани записа от сесиите. Първата е “Smokin’ 45”. Тази версия е различна от версията, която се появява в компилацията от 1999 г. The ‘Original’ Bad Co. Anthology. Вторият запис “Rock Fever”, никога не се е появявала в издание на Bad Company досега.

Bad Company: “Desolation Angels: 40th Anniversary Edition

CD Track Listing
Disc One

 1. Rock ’n’ Roll Fantasy
 2. Crazy Circles
 3. Gone, Gone, Gone
 4. Evil Wind
 5. Early In The Morning
 6. Lonely For Your Love
 7. Oh, Atlanta
 8. Take The Time
 9. Rhythm Machine
 10. She Brings Me Love

Disc Two

 1. Rock ’n’ Roll Fantasy – Alternative Version *
 2. Gone, Gone, Gone – Alternative Version *
 3. Evil Wind – Alternative Version *
 4. Early In The Morning – Alternative Version *
 5. Smokin’ 45 – Outtake/Alternative Version *
 6. Oh, Atlanta – Slow Version with Rhodes *
 7. Rhythm Machine – Alternative Version *
 8. She Brings Me Love – Alternative Version *
 9. Rock Fever – Outtake *

*previously unreleased

LP Track Listing
Side A

 1. Rock ’n’ Roll Fantasy
 2. Crazy Circles
 3. Gone, Gone, Gone
 4. Evil Wind

Side B

 1. Early In The Morning
 2. Lonely For Your Love
 3. Oh, Atlanta
 4. Take The Time
 5. Rhythm Machine
 6. She Brings Me Love

Side C

 1. Rock ’n’ Roll Fantasy – Alternative Version
 2. Gone, Gone, Gone – Alternative Version
 3. Evil Wind – Alternative Version
 4. Early In The Morning – Alternative Version

Side D

 1. Smokin’ 45 – Outtake/Alternative Version
 2. Oh, Atlanta – Slow Version with Rhodes
 3. Rhythm Machine – Alternative Version
 4. She Brings Me Love – Alternative Version
 5. Rock Fever – Outtake