Groove метълите DevilDriver официално ще пуснат заключителната глава на своя двоен албум от 2020 г. “Dealing With Demons” на 12 май.

На този ден ще пристигне “Dealing With Demons Vol. II“, който току-що беше представен с първия сингъл, “Through The Depths“.

Продуцентът Steve Evetts (The Dillinger Escape Plan, Sepultura) отново ръководи сесиите за този втори том, който, както е описано в съобщение за пресата, е „безспорно по-тежък и безмилостно по-суров от своя предшественик. Новият албум представя не само най-порочния от двата албума, но и най-тъмните кътчета от психиката на прочутия фронтмен Dez Fafara и окончателното прочистване на неговите демони, които отдавна преследват музиката на групата“.

Говорейки за този първи сингъл “Through The Depths“, вокалистът на групата Dez Fafara сподели: „„Through The Depths“ е разговор между висша сила и хората относно силата на мисленето на идеи в съществуването, но много внимавайте да бъдете арогантни зад тези желания и нужди“.

Първите редове издават това: “Attention attention, you’re seeking, you’ve asked for, it’s given“.

След това редовете на припева са същата тази висша сила, която говори на хората, казвайки: „through the depths to the ascension, nothing you wouldn’t do for my attention, held to the fire it’s not my crime, you’ve pinned it on me for the last time.“ Което означава – не обвинявайте боговете за вашите грешки. Предприемете стъпки за постигане на целите и поемане на отговорност.

Тази песен е същността на „Dealing With Demons Vol. II’, а разговорите в записа стават много по-дълбоки дори от това.

Насладете се”.

Що се отнася до самия албум, той добави:

„„Dealing With Demons Vol. II’ е – просто казано – разговор в неговата цялост за справяне с “вътрешните” демони. Това е разговор под формата на песен между „аз и висша сила, опит за погребване на стари същности“.

DevilDriver – “Dealing With Demons Vol. II”:

01. I Have No Pity
02. Mantra
03. Nothing Last Forever
04. Summoning
05. Through The Depths
06. Bloodbath
07. It’s A Hard Truth
08. If Blood Is Life
09. This Relationship Broken