Сензационният Devin Townsend Project ще се представи за първи път на живо у нас – на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив.

Известният и като ‘Лудия канадец’ предводител на проекта – Devin Townsend представи идеята си в един момент по време на концерта да бъде изстрелян с оръдие над публиката.

Епичното шоу ще се състои от две части – в първата, Devin Townsend и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което бе активирано в края на миналата седмица в официалните платформи на музиканта – ЕТО ТУК.
Във втората ще бъде представен легендарният албум ‘Ocean Machine’ по повод 20-тата годишнина от неговото излизане.

Идеята за ‘човешкото оръдие’, обаче, ще бъде трудно реализирана, защото след консултации с най-уважаваните български циркови експерти, такъв номер не е правен у нас от поне 100 години. Освен това, в Европа нямало такава машина, а и мястото в Античния театър не позволявало изпълнението на каскадата, която, освен това, се тренирала с години.

И все пак, Devin вече обмисля вариант да докара оръдие от САЩ.

Цели девет месеца преди шоуто, самият той пристигна в България, за да снима къс филм, с който ще представи на феновете по света Пловдив, Античния театър и българското вино. Ето го и видеото:

За концерта през септември се очаква безпрецедентен в нашата история рок туризъм, като по-голямата част от билетите вече са изкупени от фенове от цяла Европа, Съединените щати, Канада и дори Австралия.

Пускането на билетите в продажба възпламени феновете на Devin Townsend по целия свят и над 1000 билета бяха купени още в рамките на първия ден.

Отдавна са изчерпани всички билети от така наречения Golden circle – с капацитет 1069.

Все още има билети в другите три ценови категории – продажбата е екслузивно в системата на Eventim.bg – ето тук.

До 22 юни – цените бяха следните 45 лв (страничен сектор), 55 лв (обикновени) и много ограничено количество 65 лв (silver). От 22 юни до деня на концерта, цената се покачва с 5 лв във всяка категория.

Шоуто е част от седмото издание на организирания от радио Тангра Мега Рок световен музикален форум Sounds Of The Ages”.

На следвашия ден – 23 септември, ще имаме невероятния шанс да гледаме в Античния театър и легендарния Manfred Mann’s Earth Band, а след това и Marillion.

Devin Towsend избухна още през 1993, когато една 21-годишен бе поканен да пее всички водещи вокали в соловия албум на Steve Vai – “Sex & Religion“.

Там лудият канадец се сработи впечатляващо с гениалния китарист и барабаниста Terry Bozzio (Frank Zappa) и басиста T.M. Stevens.

След това, за да избяга от сянката на Vai, той продължи с проекта Strapping Young Lad, а след това като Devin Townsend и с актуалния Devin Townsend Project.

Известно време работи и с басиста Jason Newsted (Metallica) и винаги привлича около себе си супер музиканти.

Често наричат Devin Towsend – “Frank Zappa на 21 век“, но самият той скромно отлонява сравнението и стеснително приема множеството награди – няколко “Джуно“ в Канада, както и различни престижни отличия в Европа – на “Metal Hammer“, “Prog mag“ и други.

Devin Townsend Project се очаква с нетърнпение и от години от феновете у нас. Тази мечта ще се сбъдне на 22 септември 2017 в Античния театър.

Пловдив – европейска столица на културата 2019!

Източник: radiotangra.com