Една от най-обещаващите нови гараж групи днес, Dion Lunadon, ще посетят и България като част от европейското си турне.

Като солов изпълнител няма нужда да правя компромиси и правя това, което си искам“, казва Dion Lunadon, който потвърждава това свое изказване с всяко свое изпълнение, щедро раздавайки шепи уникален рокендрол без ненужни украшения, който като бурен водопад запълва сцената, за да ни спаси от тъмни мисли и неволи, и за да събуди с крясъци енергията, която се е стаила в нас.

Роден в Оукланд, Нова Зеландия, той разбира от много ранна възраст, че за да се включи в гаражната музикална сцена, трябва да го направи като млад. И така, в края на 90-те, началото на 2000-те год., след кратък престой в различни банди, създава The D4, където освен вокали, работи и по китарната си алхимия. Заедно с тях издава два – вече исторически – албума от легендарния новозеландски лейбъл – Flying Nun Records. D4, обаче, се разпадат през 2006 г. и преминат в царството на вечността.

През 2010 г. се присъединява към A Place to Bury Strangers, но музикалните му терзания го карат през 2017 г. да издаде първия си соло албум, а през 2020 г. обявява и официално, че напуска групата за да може да се съсредоточи върху собственото си творчество.

Тази година, може би повратна за неговия личен музикален принос, издава чудесния “Beyond Everything“, който, освен че разказва история с начало, среда и край, без да крие очевидното влияние на Dead Moon, ни повлича в една друга вселена, където няма нито богове нито правила, а господства един хаотичен стремеж и любов към гараж музиката.

Мястото е Mixtape 5
Датата е 04/06/2023
Предварителна продажба: 20,00 лв
На място: 30,00 лв

Всички събития в клуб Mixtape 5 са стриктно 18+ с изключение на събития, които са специално обозначени като ALL AGES!

Лица под 18 могат да присъстват на събития 18+ само с придружител и нотариално заверено пълномощно! Декларации без печат от нотариус не следват да бъдат зачетени като легални. Изключение е само когато посетителят под 18 е придружен от родител и се представят лични карти или копие от акт за раждане.

Клубът не работи с резервации!