Бразилецът Bill Hudson застава на мястото на Kasperi Heikinen, който напусна бандата преди месец.

“С гордост искаме да ви съобщим, че Bill Hudson е новият китарист на Dirkschneider / U.D.O. ! Bill живее в Америка, но от няколко седмици е с нас в студиото ни в Pulheim, за да се включи в подготовката на следващият ни албум, който ще започнем да записваме много скоро“ – обявиха от немския лагер днес на официалната си Фейсбук страница.

Според останалите членове на бандата, роденият в Сао Пауло китарист се вписва перфектно в цялостната визия и звучене на групата. “Двамата с Andrey Smirnov са страхотен отбор! Не е необходимо да ви говорим за това колко опитен е Bill, ще можете сами да се уверите на следващото ни турне!” 

Името на Bill Hudson се свързва с групи като Trans-Siberian Orchestra, Savatage, Circle II Circle и Jon Olivia’s Pain. Повлиян от Slash, хваща китарата на 12 годишна възраст.
Първият проект, в който го откриваме е The Supremacy, където работи заедно с Mark Cross (ex-Firewind, ex-Helloween). 

“След като Kasperi напусна групата получихме множество предложения, страхотни китаристи от всички точки на света проявиха интерес към съвместна работа с нас. В същото време обаче започнахме да получаваме и съвети от различни хора, необвързани с музикалния бизнес, които сочеха в една и съща посока – да обърнем внимание на това бразилско/американско момче. Когато дойде в Германия видяхме, че покрива абсолютно всички изисквания, необходими на следващият член на бандата” – споделят още Dirkschneider.
Българските фенове ще са едни от първите, които ще видят любимците си в различен състав – от официалната страница на групата се вижда, че първото им участие извън Германия е именно тук, на фестивалът Rock in the wine Valley в Могилово.
Билети може да намерите тук: http://www.eventim.bg/bg/bileti/midalidare-rok-v-dolinata-na-vinoto-smogilovo-ob-cirpan-binarna-451579/event.html