Номинираната за Grammy мултиплатинена хард рок банда Disturbed обяви издаването на своя седми студиен албум, озаглавен “Evolution”.

Записът излиза на 19 октомври през Reprise Records, а от днес стартират и предварителните поръчки на албума, като всеки, който запази своето копие по-рано от тук, ще получи веднага песента “Are You Ready”. Гледайте видеото към сингъла тук:

Disturbed казват: „С огромна гордост, радост и нетърпение очакваме да споделим със света следващата глава от творческия път на групата. Този запис е наистина изключителен и много специален за нас, и можем само да се надяваме, че слушайки го, всички ще успеят да усетят същата емоция. Албумът представлява най-смелата и еклектична комбинация от музикални стилове и настроения, която някога сме обединявали в нашата кариера. Всяка песен има своята собствена идентичност, усещане и сила. Писането на албума и работата по записването му бяха наистина емоционално и магическо преживяване за нас, да творим без си поставяме граници или крайни срокове, а просто да следваме посоката, подсказана от музикалното ни вдъхновение всеки ден. Повлиян от някои от най-великите рок записи на нашите младини, този албум не е като нищо, което сме създавали досега. Моментът, в който светът ще чуе безспорно най-дръзкия запис на живота ни, наближава. Еволюцията идва. Готови ли сте?”

“Evolution” излиза след албума “Immortalized” от 2015 г., който стана техния пети последователен запис, дебютирал на първо място в класацията Billboard Top 200, спечели им платинен сертификат и им донесе тройна платина за разчупващия клишетата сингъл “The Sound Of Silence”, който беше номиниран през 2017 г. за Grammy в категорията “Best Rock Performance”. Групата спечели наградата за “Best Rock Artist” на iHeartRadioMusic и получи одобрението на The Wall Street Journal, New York Times, USA Today и много други медии.
“Evolution” звучи обещаващо, имайки предвид заглавието. За албума Disturbed обединяват за пореден път усилия с продуцента на “Immortalized” Kevin Churko, който отново застава зад пулта в Hideout в Лас Вегас. Музикантите – David Draiman [вокали], Dan Donegan [китара], Mike Wengren [барабани] и John Moyer [бас] – запазват своя отличителен почерк в изграждането на силни мелодии и хипнотична тежест, но сега те отиват по-далеч в разгръщането на своя потенциал, като усъвършенстват амбициозното си звучене.
Преди обявяването на албума, Disturbed дадоха възможност на феновете си да изберат първия сингъл от записа. За целта групата пусна сайт, на който феновете избираха между „тежък” и „балада”. Хората гласуваха и избраха „тежък”.
Албумът “Evolution” на Disturbed ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Evolution Tracklist:

Standard
01. Are You Ready
02. No More
03. A Reason to Fight
04. In Another Time
05. Stronger On Your Own
06. Hold On To Memories
07. Savior of Nothing
08. Watch You Burn
09. The Best Ones Lie
10. Already Gone

Deluxe
11. The Sound of Silence [Live] (Featuring Myles Kennedy)
12. This Venom
13. Are You Ready (Sam de Jong Remix)
14. Uninvited Guest