Днес е премиерата на Surrogate – новия сингъл на калифорнийската прог рок банда Trope от дебютния им албум Eleutheromania, който излезе на 31 март 2021.

Вокалистката на групата и автор на песента Diana Studenberg разказва, че Surrogate” е песен за пристрастяването. „Това може да бъде пристрастяване към мисъл или чувство, към алкохол, наркотици, абсолютно всичко и как ние хората имаме тенденцията да използваме тези неща, за да запълним временно празнотата вътре в себе си вместо да инвестираме енергията си в това, което наистина искаме и да се изправим срещу демоните си.”

Песента е продуцирана от китариста и продуцент на Trope Moonhead, мастерирана заедно с Mike Fraser (AC/DC, Metallica), David Bottrill (Peter Gabriel, Tool) и Ted Jensen (Alice in Chains, Stone Temple Pilots).

Surrogate” излиза и с интересно видео! Концепцията му е случайни хора да танцуват абсолютно свободно и необременено в ритъма на песен, която не са чували никога преди. Правила и ограничения за движенията им няма, а участниците не са професионални танцьори, а просто – безстрашни артистични хора.

Trope е алтернативна рок група с прогресивни елементи от Лос Анджелис, Калифорния, която съчетава прогресивни елементи с полиритмични мелодии. Слушай и/или поръчай дебютния албум на Trope тук: Eleutheromania.

Видеото към сингъла “Surrogate” е тук:

Trope са:

Diana Studenberg – вокали 

Moonhead – китари

Joe Ciccia – китари 

Todd Demma – бас китара

Sasha Siegel – барабани