Списание Билборд написа, че новият албум на Bring Me The Horizon – „amo“ – е „сред най-очакваните проекти на 2019-та година“, според Forbes “това е първият голям рок албум за годината“, а в предварителното си ревю NME  описва албума като „силен и  брилянтен”. Ден преди премиерата на „amo“, групата представи още един сингъл – “mother tongue”.

Bring Me The Horizon подгряха вече феновете с посоката на звучене на „amo“ като пуснаха първия сингъл от албума „mantra“, който до момента има над 28 милиона стрийминга в Spotify и над 14 милиона гледания в YouTube. Сингълът стана с мултиплатинени продажби и донесе първата Грами номинация за групата в категорията „Най-добра рок песен“. Последваха парчетата “wonderful life” (с участието на Dani Filth) с близо 10 милиона стрийминга в Spotify и над 9 милиона гледания в YouTube, и  “medicine”, което за броени дни направи общо 5 милиона гледания/слушания в дигиталните платформи.

Новият албум на групата „amo“ излиза на 25/01 от лейбъла RCA. У нас албумът ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в специален CD бокс и на 12″ двоен винил формат. Поръчай албума (CD Box | 2-Vinyl) предварително в www.musicmall.bg.

Bring Me The Horizon е една от най-вълнуващите и успешни съвременни рок банди, която идва от Острова, с продажби от над два милиона копия по целия свят, с концерти в повече от 40 държави включително две последователни вечери в лондонската зала  O2 и с едно от най-запомнящите се изпълнения на фестивала Гластънбъри през 2016-та година. В края на ноември, 2018г. групата приключи националното си турне във Великобритания, а през февруари т.г. стартира северноамериканската си обиколка.

Проектът „amo“  е създаден през лятото на 2018-та и е записан в студио в Лос Анжелис с музикалните продуценти Oli Sykes и Jordan Fish. В навечерието на шестия им студиен албум, групата Bring Me The Horizon продължава да провокира феновете по отношение на традиционното звучене и да поправя нови пътеки в съвременната рок музика.

www.bmthofficial.com

“Amo” track listing:

01. I Apologise If You Feel Something
02. Mantra
03. Nihilist Blues (feat. Grimes)
04. In The Dark
05. Wonderful Life (feat. Dani Filth)
06. Ouch
07. Medicine
08. Sugar Honey Ice & Tea
09. Why You Gotta Kick Me When I’m Down?
10. Fresh Bruises
11. Mother Tongue
12. Heavy Metal (feat. Rahzel)
13. I Don’t Know What To Say