Отново е време за традиционния Hardcore X-Mass – 17-тото поредно издание на най-стария ежегоден български ъндърграунд фестивал, ще се проведе днес в двете зали на Mixtape 5 София. Това ще бъде най-мащабното и интересно издание за цялата 16-годишна история на Hardcore X-mass до сега!

Програмата по часове и зали:

Тази година подбора на групите е наистина много специален – освен традиционното събиране на ядрото на българската хардкор общност и най-активните групи през годината, ще се радваме на богато международно присъствие. Две групи от световна величина – представящи две различни поколения на Европейската хардкор сцена – абсолютните легенди Ryker’s и едно от най-горещите имена днес Risk It! Гости от Сърбия и Македония в лицето на Blankfile и Noviot Pochetok – още две топ имена от Балканската сцена. Освен тях още две много специални събирания специално за Hardcore X-mass 2016 – варненските олдскул метълкор герои Another Day се събират отново след 9-годишно отсъствие и може би най-дългоочаквания реюниън от много време насам: Face Up (или Vendetta преди да се казват Vendetta). Супер силната и натоварена година за Last Hope ще бъде отпразнувана подобаващо със специален сет. Redound и Bright Sight също ще представят новите си топли албуми, а началото на фестивала ще бъде поставено от едно по-ново и едно по-старо име от БГ-сцената – Blackmail и Cut Off. Всичко това и куп други интригуващи дейности в рамките на събитието.

И тази година, отново фестивала ще се проведе паралелно на две сцени, в двете зали на club *MIXTAPE 5*, като 11-те банди ще свирят последователно в рамките на 8 часа.

Билети в мрежата на www.ticketlogic.bg