Още един световен музикант ще участва в супергрупата на Don Airey (Deep Purple), която ще забие в Летния театър на Пловдив на 29 август.

Към състава се присъединява и шведът Stefan Berggren, който заедно с Carl Sentance от Nazareth имат привилегията да изпълнят вокалите от рок класики на Whitesnake, Rainbow, Deep Purple, Judas Priest, Gary Moore, Ozzy Ozborne, включени в програмата на концерта.

„Това ще бъде наистина впечатляващо и невиждано досега!”, обяви самият Don Airey. Легендарният кийбордист представя у нас специалния си проект Don Airey Allstars с мега рок хитове, в чието създаване самият той е участвал като музикант.

Клавиристът на Purple решава да привлече втори вокалист за шоуто в Пловдив като специална изненада за родните фенове и с идеята за максимално ярко представяне на разнообразния репертоар от рок парчета, съставящи проекта му.

Stefan Berggren е един от най-известните шведски певци, музиканти и автори на песни. В кариерата си е споделял една сцена с музиканти от Whitesnake, Deep Purple, Brian May Band, Uriah Heep и Black Sabbath. Познанството и партньорството му с Don Airey не е от вчера, като клавиристът на Deep Purple участва дори в записването на песен от солов албум на Berggren.

На 29 август, Don Airey Allstars Band излиза в състав:

Don Airey (Deep Purple, Rainbow, Whitesnake…) – клавишни
Carl Sentance (Nazareth) – вокали
Stefan Berggren (Whitesnake, Deep Purple, Brian May Band, Uriah Heep) – вокали
Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice и Bruce Dickinson) – китара
Chris Childs (Thunder) – бас
Bernhard Welz (Jon Lord, Ian Paice и Bruce Dickinson) – ударни.

Музикантите от групата гарантират зареждане с ударна доза рок адреналин и невиждано шоу в Летния театър на хълма „Бунарджика” в Пловдив.

Концертът е във вторник – 29 август.

Начало: 20:00 часа. Вратите се отварят в 19:00.

Билети:

–  мрежата на Eventim: https://www.eventim.bg/bg/bileti/don-airey-allstars-night-plovdiv-leten-teatr-614356/event.html  
– и през Grabo: https://grabo.bg/rok-kontzert-0w3sn8z