Със специално посвещение Don Airey (Deep Purple) и неговата банда ще почетат по време на концерта си в Пловдив паметта на легендарния китарист на Whitesnake Bernie Marsden, който почина на 24 август.

Това разкриха музикантите от групата дни преди рок събитието, което ще бъде на 9 септември в Летен театър „Бунарджика”. Don и Bernie са приятели в продължение на близо 50 години и имат многобройни съвместни изяви, а част от останалите членове на бандата също са свирили с легендарния китарист.

„Един приятел на Clive ми препоръча клавирист и тогава срещнах Don Airey за първи път. Don беше музикант с класическо образование. Той имаше много малък опит с рок група през 1974 г., но когато пристигна в репетиционната зала на Fender Soundhouse на Tottenham Court Road, за да свири, лицата на всички светнаха. Тази вечер за първи път чух Mini Moog (малък синтезатор). Don вече беше пълен майстор на този нов инструмент. Наистина беше нещо друго. Неговите сола крещяха, точно като
китарата. Don вече беше прекрасен представител на този нов инструмент”, разказва Bernie Marsden в автобиографичната си книга „Where’s My Guitar”.

Bernie Marsden формира първия състав на Whitesnake заедно с нейния основател David Coverdale и китариста Micky Moody. Той участва в седем албума и е съавтор на емблематични хитове, сред които химна на Whitesnake “Here I Go Again” от 1982 г. В
композирането и записа на песента участва и Don Airey. Bernie Marsden пък е привлечен от Don Airey при записа на соловия му албум „All Out” от 2011 г. През годините двамата имат реализирани многобройни съвместни изяви и проекти.

Музикантите от Don Airey Allstars Bаnd не посочват конкретна песен за посвещението си, уточнявайки, че това ще е специална изненада за публиката. Припомняме, че Концертът Allstars Night концентрира енергията на култови парчета на Rainbow,
Whitesnake, Deep Purple, Ozzy Osbourne, Gary Moore и още легендарни рок групи и изпълнители, с които е свързана шеметната музикалната кариера на Don Airey.

Билети за концерта се продават в мрежата на eventim.bg и grabo.bg