Грандиозните Dream Theater идват това лято у нас за едно специално шоу в Зала 1 на НДК на 3 юли 2019. 

Както съобщихме, самите те настоятелно поискаха три български групи да се включат в него преди тях. Цялото събитие ще мине под надслов Sofia Dream Fest 2019, а първи на сцената ще се качат Stop The Schizo.

Веднага след това ще започне шоуто на Александра Зернер и нейната група. Мултиинструменталистката Зернер вече има зад гърба си 3 солови албума, последният от които излезе на 23 септември 2018. Става дума за изключително амбициозен проект – двоен концептуален албум с участието на много гост-музиканти.

Соловата кариера на Александра започва през 2014, като за този кратък период досега, тя успява да получи признание от много имена в бранша, както и да стане артист на EMG PickupsKahler Tremolo SystemsLizard Spit Care Products и на българската марка китари Univox.

В петък ще бъдат обявена и третата български група, като и трите се включват с изричното одобрение на самите Dream Theater.

Концертът е част от летните фестивални участия на Dream Theater в Европа, които ще последват излизането на четиринайсетия им студиен албум – ‘Distance Over Time‘. И все пак, акцентът ще падне върху легендарния ‘Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory’. 

Dream Theater ще изсвирят целия албум по повод 20-ата годишнина от неговото излизане. И освен това няма да спестят на феновете си и най-големите си хитове. Това наистина ще бъде една незабравима вечер, която не искате да изпуснете! 

Билети ще откриете екслузивно в системата на www.eventim.bg