Прогресив метъл иконите Dream Theater ще издадат 15 -ия си студиен албум “A View From the Top of the World” на 22 октомври чрез InsideOut Music. Есенно турне в САЩ е предвидено да започне скоро след това със специален гост Arch Echo.

A View From the Top of the World” съдържа седем парчета с продължителност от малко над 70 минути, голяма част от които е заета от 20-минутната заглавна песен, която завършва албума.

След като чухме първото парче от албума, “The Alien“, сега е време и втори сингъл, “Invisible Monster”:

Update: появи се и официалното видео:

Корицата е е дело на легендарния Hugh Syme (Rush, Iron Maiden, Whitesnake, Fates Warning, Queensryche).

“Ние просто обичаме да свирим на нашите инструменти. Това никога не изчезва“, коментира китаристът John Petrucci. “Обичам да бъда креативен, да пиша и да упражнявам тази част от ума си. Правим това отдавна, но не го приемаме за даденост. Винаги, когато се събираме, знаем, че не можем разочароваме себе си или феновете си, така че успяваме да се постараем още повече“.

Певецът James LaBrie добавя: „Подхождаме към всеки албум сякаш е първият ни. Това беше толкова страхотно пътуване, но няма да спрем“.

A View From the Top of the World” е продуциран от Petrucci, мастериран от James ‘Jimmy T’ Meslin и смесен от Andy Sneap. За да поръчате предварително албума и да вземете билети за предстоящото турне, посетете този адрес.

Dream Theater: “A View From the Top of the World”

1. “The Alien” (9:32)
2. “Answering the Call” (7:35)
3. “Invisible Monster” (6:31)
4. “Sleeping Giant” (10:05)
5. “Transcending Time” (6:25)
6. “Awaken the Master” (9:47)
7. “A View From the Top of the World” (20:24)

Не забравяйте, Dream Theater ще свирят в София на 30 май 2022. Концертът в Зала 1 на НДК е по покана на радио Тангра Мега Рок и ще бъде част от световното турне на знаменитата американска прогресив група по повод нейния 15-и студиен албум “A View From The Top Of The World”.

Билети за шоуто ще откриете в системата на www.Eventim.bg с цени о т 50 лв до 120 лв.