Фронтменът на King’s X Doug “dUg” Pinnick ще издаде петия си самостоятелен албум “Joy Bomb” на 15 октомври чрез Rat Pak Records. Първият самостоятелен албум на Pinnick с нов материал от „Naked“ 2013 г. насам включва тринадесет чисто нови песни.

„„Joy Bomb“ е колекция от мелодии, които пиша през последните две години“, казва dUg. “Пандемията ме накара да навляза по-дълбоко в себе си и да турсся начин как да се справя с всичко и с всеки по нов начин. Тези песни са за истината по начина, по който я виждам, и съм благодарен, че на 71 все още мога да правя музика, която има значение”

От зареждащите ритми на отварящия албум „Jon Boy“ през затварящата песен „Making Sense Of The Bones“, dUg доказва, че възрастта не е нищо за него и предоставя албум, пълен с груув, размах и душа, които той усъвършенства и усъвършенства през обширната си кариера. Способността на dUg да комбинира множество свои влияния в едно безпроблемно предлагане е на показ, като се включва във всички – от Rage Against The Machine до Sly Stone и до Black Sabbath. „A Long Way From Home“, „Like a Wolf“ и „The Poison“ показват защо dUg все още е един от най-добрите в рок и метъл музиката, докато „I Can’t Fight This Feeling“, „Social Distancing“ и „Long Live Love“ илюстрира способността му да мисли нестандартно и да разширява обхвата си.

Pinnick е известен преди всичко като певец и басист на хард рокерите King’s X. По време на продължителната и легендарна кариера на групата, King’s X издават дванадесет албума и влияят върху вкусовете на групи като Pearl Jam, Soundgarden, Dream Theater, Pantera и много други. В началото на 21-ви век Pinnick се появява в записи на записи на първокласни рокери, включително Jeff Ament, Eric Gales, George Lynch, Ray Luzier и много други. Издал е 4 други самостоятелни албума: „Emotional Animal“ от 2005 г., „Songs From The Closet“ от 2006 г., „Strum Sum Up“ от 2007 г. и „Naked“ от 2013 г.

dUg Pinnick: “Joy Bomb

01. Jon Boy
02. A Long Way From Home
03. Key Changer
04. Equally Divided
05. I Can’t Fight This Feeling
06. Like A Wolf
07. Social Distancing
08. Love And Fear
09. Long Live Love
10. Slaves
11. The Poison
12. Making Sense Of The Bones
13. Like A Wolf (Reprise)