Джаз величията The Yellowjackets за първи път на сцената на Joy Station на 16-ти май.

Ветераните, които ще отпразнуват своята 40та годишнина през 2021, са дефинирали саунда на вълната smooth jazz и в продължение на години продължават да рафинират своите умения и композиции. Може би марката на уникалните джаз формации е факта че музикантите им са от различни школовки, с различни подходи, но намират общ език чрез звуците на джаза и на свободната импровизация.

Yellowjackets издадоха последния си албум “Raising Our Voice” през 2018-та, в който можем да чуем и съблазнителния глас на бразилската певица Лусиана Суза. София ще бъде втората спирка от предстоящото Европейско турне на бандата, които ще започнат серията си от концерти в Нидерландия, и след България продължават към Турция, Англия, Германия, Австрия, и Чехия. Yellowjackets ще пристигнат в Европа след серия концерти в Американския щат Пенсилвания, които са вече разпродадени!

След 17 Grammy номинации и 2 награди, състава от Russell Ferrante (клавир), Bob Mintzer (сакс и кларинет), Will Kennedy (барабани и перкусии) и Dane Alderson (електрически бас) Yellowjackets винаги са гледали да надграждат своите артистични похвати. Тези дни музиката им е по-предизвикателна и винаги има за цел да разчупи културното статукво, смело преплитайки множество влияние и звуци, потапяйки слушателя в електро-акустичната атмосфера където се заражда пленителния джаз-фюжън.

Очакваме Ви на 16ти май, 2020 за една специална и ексклузивна вечер с Yellowjackets
Врати: 19:00
Yellowjackets: 21:00

Билети могат ще могат да се закупят в мрежата на Eventim, на касите на магазини Фантастико, и на място в клуб Joy Station.