Новият албум на Electric Six се казва “Bride of the Devil” – №17 в тяхната дискография. 17 албума от 2003-та до сега – не е зле, като се има предвид колко много турнета прави групата.

Те са една от най-заетите и отдадените на музиката групи днес. Интересното е, че музиката им не страда от натовареността им. Очевидно, че обичат това, което правят – правят музика и се забавляват. Описват стила си като рок, с елементи на пънк, диско, ню уейв, гаражен рок и метъл. Добавете произволен стил и все още ще бъде вярно.

Bride of the Devil” е фантастичен албум. Той започва с шумната “The Opener“, оригинално заглавие за първа песен и чудесен начин да започнеш. Крещящите вокали на Dick Valentine, единствения оригинален член, и здравите китари ще ви водят през целия албум. Заглавната песен “Bride Of The Devil” е доста по-мека, но едва ли може да я наречете балада. Просто е по-мелодична и в различно темпо от повечето песни. Тя е метафора за руско-американските отношения. И не случайно настоящото турне е наречено “Russia, If You’re Listening“. За да продължат политическата тема, “Daddy’s Boy” е зловеща политическа атака, този път към Тръмп.

Албумът е продуциран от Christopher Tait (Tait Nucleus) и Matt Tompkins (Rob Lower). В самия края може да чуете емоционалната “Worm In The Wood”, с която групата показва своята по-деликатна страна. Въпреки многобройните промени в състава, този албум демонстрира силните страни на Electric Six.

“Bride of the Devil” tracklist:

1. The Opener
2. Daddy’s Boy
3. (It Gets) (A Little) Jumpy
4. Safety Girl
5. You’re Toast
6. Hades Ladies
7. Bride of the Devil
8. Witches Burning
9. Full Moon Over the Internet
10. Grey Areas
11. The Worm in the Wood