Ellefson-Soto, проектът на David Ellefson с Jeff Scott Soto, ще издаде дългосвирещ албум, наречен “Vacation In The Underworld“, на 7 октомври чрез Rat Pak Records.

Към дуото се присъединяват Andy Martongelli на китара и клавишни и Paulo Caridi на барабани. „Vacation In The Underworld“ е продуциран от Chris Collier и включва единадесет песни и три бонус записа.

От пламенната китара на откриващия албума “Vacation In The Underworld” до прог-метъл фурията на по-близкия “Rise To Win”, дебютът на Ellefson-Soto демонстрира различните влияния, които David и Jeff са поели през четирите десетилетия в музиката. Giada Jade Etro от италианската пауър метъл банда Frozen Crown гостува в “The Day Before Tomorrow”. Steve Conley и Ken Mary от Flotsam And Jetsam свирят в заглавната песен „Vacation In The Underworld“.

За да стартират официално проекта, Ellefson и Soto ще изнесат два ексклузивни концерта през септември в Италия, където ще изпълнят част от новата музика, както и ще преминат през различни акценти от своите каталози, включително селекции от Megadeth и Yngwie Malmsteen. Към тях ще се присъединят Martongelli като музикален директор, както и Caridi на барабани и Valerio De Rosa на ритъм китара.

Вижте официалното видео към “Like A Bullet” тук:

Ellefson-Soto: “Vacation In The Underworld“:

01. Vacation In The Underworld
02. Like A Bullet
03. Sharpen The Sword
04. The Reason
05. S.T.N.
06. The Revolution
07. Celebrity Trash
08. Live To Die Another Day
09. The Day Before Tomorrow
10. Hercules
11. Rise To Win
12. Out Of The Blue (Bonus Track)
13. Lone Star (Bonus Track)
14. Writing On The Wall (Bonus Track)