Van Cock ще са съпорт на шведската ретро рок сензация Blues Pills

Една от новите групи на съвременния български рокендрол – Van Cock ще подгряват шведската сайкъделик / ретро рок формация – Blues Pills.

Van Cock e сформирана от членове на добре познати софийски банди – Лъчезар (Q-Check, La Muchedumbre), Ангел (OGI 23), Мирослав (The Black Swells) и Цветан (Del Padre). Стилът на Van Cock е ориентиран към surf rock, rockabilly, garage rock звученето като бандата залага изцяло на авторска музика.

Напомняме, че Blues Pills ще направят своя дебют на българска земя на 9-и март в столичния клуб *Mixtape 5* по покана на Грешния организатор. Малко съвременни групи, представляващи традиционния блус-рок, имат такъв индивидуален и неповторим стил, подкрепен с харизматичните вокали на Елин Ларсон, които често биват сравнявани с Janis Joplin. Шведите съдържат правилните елементи, с които музиката им звучи оригинално и иновантно, но едновременно успяват да задържат есенцията на 70-арската блус и рокендрол традиция.

Blues Pills са създадени през 2011-а в Оребро, Швеция, като само година по-късно пръвия им сингъл ‘Black Smoke’ завладява сърцата на феновете с разтърващия си соул / блус ретро саунд. През 2014 г. групата издава и дебютния си албум ‘Blues Pills’, с който обръщат целият жанр с главата надолу, заемайки своето място като една от най – значимите съвременни групи – възродителки на 60-арското и 70-арското звучене.

Билетите са вече в продажба в мрежата на ticketlogic.bg  или www.bilet.bg, като цената им е 30лв. В деня на концерта и на място ще са по 35лв. Събитието в Фейсбук е тук: https://www.facebook.com/events/544574782408148/