След като бяха част от Battle of the bands на Kavarna Rock 2015-a, Митко Кърнев и Звезди ще се включат и в избора на групи за Midalidare Battle of the bands, който ще се проведе в рамките на фестивала в долината на виното, където на една сцена ще видим WASP, Gotthard, Dirkschneider и Doro.

Към вече утвърдените български имена, ще се включи и вокалистката на румънската група Aura, която е определяна за най-добрия женски глас в северната ни съседка.

„Много искахме да имаме и дама в журито и благодарим на Аура, че прие поканата ни. Сигурни сме, че изборът на тримата няма да е лесен, но ни очаква поредното приключение в търсене на яки банди“, споделят организаторите от изба Midalidare.

 

Условия за участие в „Midalidare Battle of the bands“:

До 31 март 2017г. кандидатите да изпратят на е-mail: midalidare.bob@gmail.com

– 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно трябва да бъде на английски език и изпълнение наживо ще бъде от полза. (условие е видеата да бъдат качени в YouTube)

– да бъде приложена информация за групата

– лице и мейл за обратна връзка

– предпочитан град за кастинг (София, Пловдив, Стара Загора).

– Бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет.

 

По изпратените материали, ще се извърши предварителен подбор на групите. До 10 април 2017 г. ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в посочените градове, където участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал. Квалифицираното жури ще излъчи 3 български групи, които ще влязат в битка с банди и от други страни още през първия ден на Midalidare – Rock In The Wine Valley.