Evanescence наеха Emma Anzai от Sick Puppies да свири на бас в предстоящото турне на групата на Amy Lee. В допълнение, дългогодишният басист на Evanescence Tim McCord ще премине на китара и ще запълни мястото, наскоро останало празно след напускането на Jen Majura.

По-рано днес (понеделник, 23 май) Evanescence пуснаха следното изявление: „Дами и господа, имаме много големи новини за споделяне. Представяме ви нашия нов китарист… Tim McCord!!

„След 16 години в групата като наш басист, Tim започва да използва оригиналния си инструмент. Спойлер – той е страхотен в това. А на баса, за нас е изключително удоволствие да приветстваме невероятно талантливата Emma Anzai от Sick Puppies! Ние сме приятели и фенове от години и най-накрая дойде моментът да обединим усилия. Emma ще изпълнява двойни задължения, тъй като скоро предстоят няколко шоута с Sick Puppies, така че се пригответе за това!

“Всички сме много развълнувани да изведем тази нова формация на сцената за първи път в Атина на 5 юни. До скоро!”

Напускането на Jen от Evanescence беше обявено чрез социалните мрежи в събота (21 май).

Това беше много специална глава в групата с нашата скъпа приятелка Jen Majura, но решихме, че е време да се разделим“, казват Evanescence в изявление. „Винаги ще я обичаме и ще я подкрепяме и нямаме търпение да видим какво ще направи по-нататък! Толкова сме благодарни за хубавите моменти и страхотната музика, която направихме по целия свят заедно. Усилено работим, репетирайки за предстоящото ни турне и ще имаме някои вълнуващи новини за новия състав, които идват през следващите няколко дни

Няколко часа по-късно Jen поясни в социалните си канали: „Чувствам нужда да се обърна към това, че нищо от това не беше моето решение! Нямам неприязън към никого и пожелавам на Evanescence всичко най-добро. Позволено ми е да нося красиви спомени от тези изминали години, благодарна съм.

През 2019 г. певицата на Evanescence Amy Lee каза, че е щастлива да има Amy Lee в групата. „Тя добави много към нашите предавания на живо, защото е певица“, обясни Ейми. „Беше наистина страхотно нещо да имам бек вокали на живо за първи път. Аз съм такъв фен на многослойните вокали и това да бъде представено по-добре в нашето шоу беше страхотен пробив за мен. Освен това тя е просто радостна енергия. Тя има страхотно отношение, забавен характер, много ангажираща, убийствена на сцената, така че тя беше забавно допълнение към нашето семейство. И разбира се, страхотно е да имаме още едно момиче в групата за първи път.”

Досега Majura има издадени два самостоятелни албума, „Jen Majura“ от 2014 г. и „InZENity“ от 2017 г.

Миналата година Evanescence издадоха „The Bitter Truth“, първият им албум от 10 години, който Los Angeles Times нарече „най-яростните им песни досега“. Последният сингъл, “Better Without You“, беше първата песен на Evanescence в Топ 10 на рок радио песните от десет години, а предишният сингъл “Use My Voice” беше номиниран за “Най-добра рок песен” на MTV Video Music Awards. Това беше втора поредна година, в която Evanescence получиха тази номинация, както и втора поредна година, в която те бяха единствените изпълнители с участие на жени, номинирани в категорията.