Everything But The Girl издадоха нова песен, озаглавена “Run A Red Light”. Това е третото парче от предстоящия албум на дуото, “Fuse“, който излиза на 21 април.

Песента е придружена от видео, режисирано от Charlie Di Placido, който създава и клипа за предходния сингъл на групата – “Nothing Left To Lose“.

През годините ми в клубния свят срещнах много личности и тази песен е за човека в края на вечерта си, който мечтае за големия си момент. Цялото перчене и добрите намерения маскират уязвимостта“, коментира Ben Watt.

“Използвах смесена технология в продуцирането, за да придам характер. Пианото е лууп на запис, направен с iPhone; синтът, който следва вокалите, е запис на живо на аналагов EMS VCS3, който започва да се произвежда през 1969 г. Tracey реши да пее супер близо до микрофона, за да добави интимно звучене. Някои от вокалите са необработени, други са с аутотюн. Накрая музиката сякаш се изпарява. Изглеждаше подходящо за историята”, добави Watt.

Видеото е като сън на историята. С този запис открихме, че хореографията може да изрази емоцията в музиката ни, без да е нужно да е прекалено буквално. Героите, дрехите, движението, режисурата – всичко пасна. Charlie и екипът му наистина уловиха чувствата, към които се стремяхме. Беше страхотно сътрудничество“, каза Tracey Thorn.

Fuse” е първият албум на Everything But The Girl след дебютния им “Temperamental“, излязъл през 1999 г.

Everything But the Girl: “Fuse

1. Nothing Left to Lose
2. Run a Red Light
3. Caution to the Wind
4. When You Mess Up
5 .Time and Time Again
6. No One Knows We’re Dancing
7. Lost
8. Forever
9. Interior Space
10. Karaoke