Известното британско списание NME номинира EXIT, многократен шампион на европейски фестивали, за най-добър фестивал в света!

Тази номинация за престижните награди NME Awards поставя EXIT сред най-известните имена на световната музикална индустрия, като Lana Del Rey, Billie Eilish, The Weeknd, Måneskin, BTS, Lil Nas X, Taylor Swift, Liam Gallagher и много други.

В своята 70-годишна история NME (New Musical Express) е една от най-престижните медии в света, отразяваща музика, филми и култура. Наградите NME са учредени година след основаването на списанието, а някои от най-забележителните победители в историята на наградите включват Elvis Presley, David Bowie, John Peel, Cliff Richard, Paul Weller, Arctic Monkeys, Muse, Morrissey, Oasis, The Beatles, The Jam и Blur.

BandLab NME Awards 2022 ще се проведе в O2 Academy Brixton в Лондон на 2-ри март. В нощта на 69-ата церемония по връчването на наградите NME ще бъдат избрани най-добрите в музиката, филмите, телевизията и игрите. Честта да бъде сред кандидатите за изтънчените награди на NME, които се връчват от 1953 г., бе дадена на EXIT след най-предизвикателния период на музикалната индустрия, в който това беше първият голям фестивал на планетата от началото на пандемията. NME избра 10 събития в категорията “Най-добър фестивал в света”. Освен EXIT, те включват Reading & Leeds, Fuji Rock и Wireless.

EXIT беше два пъти официално обявен за „Най-добър голям европейски фестивал“ на фестивалните награди на ЕС и спечели наградата „Най-добър фестивал в чужбина“ на фестивалните награди в Обединеното кралство. Множество уважавани международни медии като The Guardian, New York Times, CNN, BBC, класираха EXIT сред най-добрите събития в света.Първите потвърдени хедлайнери на 21-то издание на EXIT, което ще се проведе на Петроварадинската крепост от 7 до 10 юли 2022 г., е алтернативният рок крал Ник Кейв и неговите The Bad Seeds, една от най-оригиналните и влиятелни групи в света, както и местния любимец Борис Брейча, като съвсем скоро ще бъдат обявени още имена.