Фънк звездата идва за първи път в България на 1о март. На сцената преди него излизат новите любимци на Уил Смит – българските DAYO

На 10 март (събота) на сцената на City Stage се качва Amp Fiddler. Билетите са на цени от 30 до 60 лв., а броят им е ограничен, поради което се препоръчва предварителното им закупуване! Продажбите са онлайн и в мрежите на EVENTIMhttp://bit.ly/EventimAmpFiddlerEPAYGO и EasyPay: http://bit.ly/EpayAmpFiddler. За подробности следете Фейсбук събитието.

Amp Fiddler е бил част от две от най-великите фънк банди на всички времена – Enchantment и  Parliament и Funkadelic на George Clinton. Amp Fiddler e човекът, който поставя Детройт на хип-хоп картата на света, като благодарение на него J Dillaоткрива дръм машината Akai MPC и се среща с Q-Tip от A Tribe Called Quest. Работил е със звезди и легенди от ранга на PrinceSealJamiroquaiThe Brand New HeaviesMoodymannFishboneAmp Fiddler твори активно в стилове като фънк, соул, денс и електроника. В София музикантът ще представи най-новия си албум – Amp Dog Knights, който излезе едва миналата година, а родните меломани ще имат възможността да го чуят в пълния му блясък след по-малко от месец.

Преди Amp Fiddler на сцената ще се качат DAYO, които напоследък нашумяха още повече, след като звездата Уил Смит включи музика на бандата в своя влог. Първият епизод от влога на Уил Смит, в който прозвуча българската група вече има над 1 милион гледания. В момента DAYO работят върху втори албум. Интересен факт е, че части от интервю на Amp Fiddler, с когото ще делят една сцена на 10 март, са включени в парчето им „Snippet“. След изявата на Amp Fiddler за афтър партито в клуба ще се погрижи известния столичен DJ и меломан, както и водещ на Musicology по БНР – Marten Roberto.