Преди решителния концерт, финалистите се подготвиха в тренировъчен лагер на Витоша 

Училищната група „Rockids“ се връща директно на финала на „Голямото рок междучасие“. Това решиха феновете, които гласуваха на сайта www.rockbg.com. Резултатите от зрителския вот съобщи музикалният продуцент на риалити формата Димитър Кърнев в предаването на БНТ1 „Денят започва с Георги Любенов“. Най-малките участници от „Rockids“ получиха втори шанс с явна преднина пред останалите отпаднали групи от музикалното шоу. Те спечелиха с 31,2% одобрение в онлайн гласуването. На второ място се класира бандата от Варна „Axez“ (27,1%), а на трето – групата, с доминиращо дамско присъствие, „The Roost“ (15,2%).

Общо пет училищни групи ще атакуват финала на „Голямото рок междучасие“ в сряда. Освен „Rockids“, които получиха подкрепата на зрителите, групите „The Lefties“, „Bloodrush“, „Анекдот“ и „Different Highway“ стигнаха до последния етап на риалити формата, след като се справиха перфектно с трудните музикални задачи.

„Групите, които отиват на финала са най-добрите в шоуто и е хубаво, че те са много различни една от друга. Предимството на това състезание е, че е алтернатива на лошата култура, която ни заобикаля“ – каза Димитър Кърнев в „Денят започва с Георги Любенов“.

В дните, преди решителния концерт на „Голямото рок междучасие“, музикалният продуцент заведе финалистите на тренировъчен лагер сред прекрасната природа на Витоша. По време на него бяха прожектирани откъси от музикални филми и концерти. Всяка от бандите имаше индивидуални уроци, както с Димитър Кърнев, така и с вокалния педагог Евгени Господинов и писателката и артист Ваня Щерева. В свободното време те разговаряха на много теми от музикалния бизнес, а вечерите бяха посветени на любими песни край лагерен огън.

Временното класиране в „Голямото рок междучасие“ ще бъде анулирано на финала и бандите ще атакуват върха с равен старт. Авторитетното жури, в състава на което са басистката на легендата Моби – Светлана Василева-Eliason, поп-културната икона Ивайло Нойзи Цветков, най-разпознаваемият тембър в българския музикален ефир – Васил Върбанов и фронтменът на едно от последните явления на българската сцена – Jeremy? – Ерсин Мустафов, отново ще оценяват по шестобалната система.

Веднага след изпълненията на финалистите, зрителите също ще могат да подкрепят своите любимци. Гласуването ще се осъществява на живо чрез sms-и, като Миленита и Дидо ще обявят номера за подкрепа на фаворитите по време на заключителния концерт. Вотът на журито и феновете ще има равна тежест при определяне на новата училищна рок банда на България. Освен любовта на публиката, групата-победител ще получи пълно музикално оборудване, професионален запис на сингъл и видеоклип към него.

Гледайте големия финал на „Голямото рок междучасие“ на 21 декември от 21:00 часа по БНТ1!