Фестивалът Volt се провежда всяка година от 1993-та. Името му идва от популярно музикално списание, излизало в края на 80-те в Унгария.

Първоначално се е провеждал по време на великденските празници, но е преместен през лятото и сега е един от фестивалите, организирани от екипа на Sziget. Може да чуете всякаква популярна музика – рок, метъл, електроника, уърлд, дори джаз. Фестивалът предлага не само музикални изяви – организират се театрални представления, изложби и спортни мероприятия.

Кога: 26-30 юни 2018

Къде: Сопрон, Унгария. Намира се на 215 км от Будапеща, на 75 км от Виена и на 87 км от Братислава. Подробни инструкции как да стигнете до мястото на фестивала има на сайта, независимо дали пристигате с кола, влак или самолет.

Кой: Depeche Mode, Iron Maiden, Avenged Sevenfold, Limp Bizkit, Hurts, Steve Aoki, Hollywood Undead, Clean Bandit, Skillet, The Kills, Alan Walker, Rudimental DJs, X Ambassadors

Цена: Еднодневен билет за €43, тридневен за €100, 4 дни за €113, пълен пакет (пет дни) за €173 може да поръчате тук: https://volt.hu/en/tickets/category/entry-ticket

Връзкиhttps://volt.hu/en/

https://www.facebook.com/VOLTFesztival/

2017 Aftermovie: