Тази сутрин на редакционния факс дойде най-радостната новина: Фестивалът Wacken Open Air се мести в София! Слухове за това има от няколко седмици, но сега вече е официално потвърдено!

Той ще се проведе както беше предвидено  между 3 и 5 август, променя се само мястото – от тази година ще се провежда на Бонсови поляни! Промяната само 4 месеца преди фестивала се налага поради прогнозата за силни земетресения и вулканична дейност по това време в Германия. Миналата година вече имаше инциденти сред публиката, затова организаторите са решили да бъдат сигурни за здравето на публиката.

Какво означаса това за нас: ще видим групи като Amon Amarth, Apocalyptica, ASP, Aura Noir, Avantasia, Candlemass, Cypecore, Emperor, Europe, Fates Warning, Grand Magus, Hämatom, Heaven Shall Burn, Kreator, Lacuna Coil, Mayhem, Napalm Death, Orange Goblin, Paradise Lost, Powerwolf, Rage, Saltatio Mortis, Soilwork, Sonata Arctica, Tankard, Trivium, Turbonegro и то въвсем безплатно! Съгласно договора с община София, всеки жител на западните квартали ще има право да посети фестивала. Билетите ще се раздават от домоуправителите и от кварталните милиционери. Кметът Йорданка Фандъкова препоръча да се обърнете към тях в кратки срокове, защото броят е ограничен!

Очаквайте подробности!