На 8 октомври за втори път в България по покана на Sofia Live Club и Reel Feel пристига звездата от Острова Fink.

Този път София е спирка от турнето на музикантите по повод най-новия им албум „Resurgam“. Световната премиера е на 15-ти септември и зaедно с Tim Thornton (барабани и китара) и Guy Whittaker (бас китара) британецът ще обиколи Европа, за да се срещне очи в очи с най-верните си фенове.

Fink (Fin Greenall) е един от изпълнителите, които със замах променят хода на кариерата си, но един път стъпил на сцената, остава верен на музиката и до днес. Стартирал като DJ и продуцент, той издава първия си изцяло електронен албум „Fresh Produce“ със съдействието на известния британски лейбъл Ninja Tunes. Няколко години по-късно обаче, албумът „Biscuits for Breakfast“ разкрива прехода от света на електронната музика към новото „аз” на FINK и дава тласък на поредица от успешни проекти. Към днешна дата има 5 студийни албума и е работил съвместно с артисти като Lamb, Bonobo, Zero 7, Amy Winehouse, John Legend, Banks, Ximena Sariñana и Professor Green.

След гостуването си през февруари 2015 в Sofia Live Club, британецът заплени българската публика представяйки последния си дотогава пети албум „Hard Believer“ – красив и опустошителен, както той сам го определя. Днес предизвикателството идва с името „Resurgam” – „Ще полетя отново“. С него Fink доказва, че никога не се е страхувал да експериментира и в албума музикантите звучат по-безстрашни отвсякога.

„Resurgam“ получава своето заглавие от латински надпис в 900-годишна църква в родния град на Greenall – Корнуол. Албумът е записан с революционния продуцент Flood (PJ Harvey, U2, Foals, Warpaint, The Killers) в студиото му „Assault & Battery“ в Северен Лондон. Десетте нови песни са създадени в продължение на два месеца – относително „луксозен“ период от време в сравнение с предишните албуми на Fink, което води до колекция, която е както твърда, така и богато потапяща. Водещият сингъл „Cracks Appear” се появи на бял свят преди почти 2 месеца и даде заявка за топлина и искреност, които ще ни накарат да полетим отново с музиката на „Resurgam”.

За турнето основното трио се учеличава с двама барабанисти, ще посети 19 европейски държави, с над 60 дати, достигайки 65 000 души.

„С този албум искахме да направим записи, които да са цялостни, одухотворени и неудържими… И по дяволите, радвам се, че го направихме“ , споделя Fink и отправя своето предизвикателство до 8 октомври, когато ще ни обгърне със своята нова музикална палитра.

Билети на цена 20 лева в мрежата на Eventim и партньорските каси.

Повече информация тук: https://www.finkworld.co.uk/

https://www.facebook.com/events/1444538428915584/?ref=br_rs

fink