Varna Rock Fest обещава разтърсващо музикално изживяване от 16-ти до 18-ти Август 2019.

След грандиозно турне в Латинска Америка и участие на Wacken през 2018-та, през 2019-та Firewind акостират и на родна земя, на плажа до порт Варна. GUS G. и компания имат зад гърба си вече осем студийни албума и обещават вълнуващо шоу на живо.

Firewind са последната обявена група за втория фестивален ден, с което става ясен пълният line-up за деня: Velian ще стъпят първи на сцената на 17-ти август, следвани от Sevi; Firewind ще нажежат атмосферата и ще вдигнат заряда за калифорнийската хеви метъл банда на Blackie Lawless – W.A.S.P.

През август 2019 Варна ще е столица на рока с тридневния фестивал Варна Рок Фест. Порт Варна ще събере класици и нови звезди на рока, като сред потвърдилите групи са W.A.S.P., Avantasia, Sonata Arctica, Destruction, Velian, Drive Your Life, Krossfire, SEVI, победители от рок конкурсите на 2019 и много други.

Немската траш метъл банда Destruction e първата група, която ще нажежи плажа до порт Варна на 16 август:

W.A.S.P. ще са хедлайнерът, който ще разтърси сцената на ВАРНА РОК 2019 в събота, 17 август.

#heavymetal #metalkings #varnarock2019

Хедлайнера за последния ден на Varna Rock Fest 2019 саAvantasia !!!

Очаква ни невероятно рок преживяване, което с неповторимия си стил извоюва свое запазено място в световната хард рок история – суперпроектът на Тобиас Замет, музикален експеримент между опера и мелодичния метъл – AVANTASIA. Групата ще разбива в България след турнето си Moonglow World Tour 2019, планирано за началото на лятото. 

Специални благодарности на Tuborg за не по-малко важното присъствие на фестивалната#бира #varnarockfest #varna2019

Финландците Sonata Arctica бяха първият потвърдил участник във фестивала. Бандата има девет студийни албума зад гърба си, а сега им предстои вълнуващо европейско турне с акостиране и на порт Варна.

Град Варна ще е представен в официалната програма с няколко банди, една от които Drive Your Life.

Освен големи, известни имена, Варна Рок 2019 ще има честта да представи и новооткрити звезди и нешлифовани диаманти, с обещаващо рок бъдеще, заслужили мястото си във фестивала с одобрението на публиката и представянето си в различни музикални конкурси и събития.

По време на първия ден от фестивала ще може да чуете победителите от конкурса на бар Rock n’ Rolla за млади рок групи – NEXT ROCK STAR. Третия ден на Варна Рок 2019 ще открият победителите от конкурса в гр. Добрич за ученическа рок група.

Цени на билетите: до 23 януари – 70 лв, до 28 февруари – 100 лв.

Билети на касите на EasyPay и онлайн на EPAYGO.