Five Finger Death Punch официално потвърдиха слуховете за напускането на техния китарист Jason Hook. Andy James, който му беше заместник на турнето по-рано тази година, бе обявен като негов заместник в бандата.

Jason with Five Finger Death Punch @ Nova Rock Festival, 2017

Hook заяви:

Имах удоволствието да се срещна лично с толкова много от вас. Благодаря ви за безкрайните истории за това как нашата музика е докоснала сърцето ви по някакъв начин! Но най-добрата част от последните 12 години, несъмнено, е да свиря на китара и да виждам радостта на лицата ви всяка вечер. Това ще ми липсва повече от всичко.

Що се отнася до причината, поради която си тръгвам… е, наистина няма само една. През целия си живот съм бил в групи и чувствам, че съм направил всичко добро, което мога тук. Време е да предадем щафетата и да преминем към нови предизвикателства“.

В съобщение за пресата се посочва отчасти, че Hook е поискал да напусне групата поради липса на лично време, като напускането му е резултат от взаимно споразумение. Китаристът на Five Finger Death Punch Zoltan Bathory добави:

Jason е невероятен китарист, така че трябваше да намерим някой също толкова добър. Някой като Andy James, който вече беше добре познат виртуоз и беше в състояние да влезе в обувките на Jason.

Andy завърши европейското ни турне с нас през февруари, така че вече беше изпробван в битка. Ние незабавно со допаднахме както музикално, така и като личности, така че той беше очевидният избор. Дори имаме един и същи рожден ден… Някои неща просто са предназначени да бъдат по този начин”.

Новото попълнение, Andy James:

Five Finger Death Punch @ Arena Armeets, 2020
Andy Hook @ Arena Armeets, 2020