Five Finger Death Punch направиха премиера на новото си видео “Darkness Settles In“, режисирано от Michael Stu.

Песента е от последния им студиен албум “F8“, издаден през февруари 2020.

Певецът Ivan Moody каза пред The ​​Pulse Of Radio, че е искал да експериментира с начина, по който Five Finger Death Punch пишат песни за новия албум. “Наистина съм уморен от безопасна музика”, каза той. „Има този структуриран начин, по който всеки трябва да пише своята шибана музика и трябва да бъде „стих, припев, стих, припев, брейдаун, край! “ Всичко това е толкова монотонно за мен”.

Moody говори за “Inside Out” пред Metal Hammer миналия месец, казвайки: “Става въпрос за алкохолизъм. За напускането на семейството ми. Това е за моите съквартиранти. Това е да се гледам в шибаното лице и да кажа:” Пич, ти ще трябва да го направиш, защото никой друг няма да може”.

Той каза за записа като цяло: “Този албум не беше лесен за записване. Все някой се отказваше. Все някой искаше да уволни друг човек, все някой бе недоволен от нечий начин на живот. Тези неща се случват ежедневно”.

Новият диск на групата отново бе записан от Kevin Churko, канадски продуцент / инженер и автор на песни, който в момента живее в Лас Вегас, където работи в студио си The Hideout Recording Studio.

Five Finger Death Punch: “F8“:

01. F8
02. Inside Out
03. Full Circle
04. Living The Dream
05. A Little Bit Off
06. Bottom Of The Top
07. To Be Alone
08. Mother May I (Tic Toc)
09. Darkness Settles In
10. This Is War
11. Leave It All Behind
12. Scar Tissue
13. Brighter Side Of Grey
14. Making Monsters (bonus)
15. Death Punch Therapy (bonus)
16. Inside Out (radio edit) (bonus)