Легендарната селтик пънк банда Flogging Molly се завръща с първия си нов албум от пет години, „Anthem“, той излиза на 9 септември чрез Rise Records.

Flogging Molly обединиха сили с известните украински аниматори/режисьори, The Mad Twins, за видеоклипа на групата „A Song of Liberty“. Клипът подчертава продължаващата борба на човечеството срещу потисничеството, от Великденското въстание в Ирландия през няколко момента от 20-ти век, включително и двете световни войни, до настоящата окупация на Украйна.

Работихме върху това видео в продължение на три месеца при въздушни тревоги и постоянен обстрел на страната ни“, обясняват украинските близначки Оля и Вира Ищук, известни още като The Mad Twins, които са създали видеоклипове за Social Distortion, NOFX, Josh Freese и др. „Дейв и Бриджит се свързаха с нас за тази много специална песен, която има за цел да разкаже историята на Великденското въстание и да подчертае универсалното послание на нациите, които са се борили за своята независимост и идентичност. Това са идеалисти, които ще се борят и ще умрат за своите идеи. Свързахме историята с реалността, която преживяваме в Украйна. Поколения, преминали през две световни войни, платиха с кръвта си за мира. Съвременните поколения са израснали в свят, в който е лесно да се приемат нещата за даденост. Имахме обаждания с Дейв, говорейки за разработката на видеото, където Дейв възкликна възмутено „Какво?! Отново?! Хората трябва отново да преминат през война?!“ Преминаваме през това вече повече от шест месеца: житейските ни планове бяха спрени, приятелите ни бяха мобилизирани, някои от тях вече бяха убити, домовете на приятели бяха разрушени или ограбени, късметлиите са евакуирани в по-безопасен регион или в чужбина. Поколения украинци са травмирани за цял живот”.

Гледайте видеото „A Song Of Liberty“ тук:

Flogging Molly: “Anthem

 1. These Times Have Got Me Drinking
 2. A Song of Liberty
 3. Life Begins And Ends (But Never Fails)
 4. No Last Goodbyes
 5. The Croppy Boy ’98
 6. This Road Of Mine
 7. (Try) Keep The Man Down
 8. Now Is The Time
 9. Lead The Way
 10. These Are The Days
 11. The Parting Wave