Foals представиха още едно видео от своя пети албум “Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1“, който излезе на 8 март. Видеото “Sunday” е режисирано от Leif Podhajsky:

Развитието на групата е забележително. Започват, свирейки по домашни партита в родния си град Оксфорд и след като бързо набират популярност и се радват на редица успехи, стават и хедлайнери на някои от най-известните фестивали в Европа. Foals спечелиха признанието на критиците (с награди от NME и Q Award, плюс номинации за Mercury Prize, Ivor Novello и BRIT Award) и хиляди верни фенове (1.7 милиона продажби на четвъртия им албум, отличен със златен сертификат и над половин милион слушания в Spotify). Докато голяма част от съвременниците им стоят на страна, Foals продължават да изкачват върхове с широки крачки.

С ясно изявената тема в албума Foals отразяват проблемите в обществото, провокирани от настоящия нестабилен културен климат. Параноята от държавния надзор, ли? Страхът от сриването на заобикалящата ни среда? В този апокалиптичен албум, бандата говори за тези и други проблеми, касаещи цялото ни общество.

Албумът “Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1” на Foals е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Everything Not Saved Will Be Lost — Part 1 Tracklist:

  1. Moonlight
  2. Exits
  3. White Onions
  4. In Degrees
  5. Syrups
  6. On the Luna
  7. Cafe D’Athens
  8. Surf Pt.1
  9. Sunday
  10. I’m Done With The World (& It’s Done With Me)

Втората част на албума, “Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2“ще бъде издадена през септември