Walter Gervers, басист и съосновател на британската инди рок група Foals, отново се присъедини към бандата след 6-годишна пауза, съобщи фронтменът Yannis Philippakis в Instagram.

Познайте кой отново е в бандата след 6 години в алпийската дива природа?!! Walter се върна и е по-добре от всякога. Той се присъединява отново към нас за всички предстоящи концерти и за в бъдеще. Бъдете готови, момчетата са обратно в играта“, написа развълнувано Philippakis под снимка, на която Gervers, барабанистът Jack Bevan и китаристът Jimmy Smith пият бира в пъб.

Gervers напусна бандата през 2018 г., за да “започне нов живот “. Новината беше съобщена със снимка на ръчно написана от музиканта бележка, завършваща така: “Това е краят на една глава, но не и на книгата”. Междувременно Foals издадоха албумите “Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1” и “Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2” и свириха на турне в подкрепа на проектите преди седмия им студиен албум “Life Is Yours”. През 2021 г. групата сподели, че ще продължи като трио, след като клавиристът Edwin Congreave също напусна.

Заедно със завърналия се Gervers Foals тръгват на турне в Обединеното кралство и Европа, което започва на 4 май в Саутхемптън. Те ще подгряват и Paramore по време на турнето им в Северна Америка.