В ново интервю с The Travel Addict, фронтменът на Suicidal Tendencies Mike Muir потвърди, че работи по солов запис.

Той беше попитан дали му предстои нова музика. Отговорът гласи: „За 40-ата годишнина правя солов запис. И не се опитвам да направя запис, който хората няма да харесат, но наистина не ми пука и знам, че вероятно няма “Но това са много неща от различни проекти, които направих, групи, Suicidal песни.”

Muir поясни, че албумът ще включва “всички нови песни. Suicidal, Infectious Grooves, No Mercy, всички тези проекти, в които участвах, нещо, което току-що направих, когато за първи път стигнахме до Sony и когато бяхме [управлявани от] Q Prime, те го нарекоха солоубийство, защото казаха, че ако някой чуе това, ще убие музикалната ми кариера, което според мен е много голям комплимент, но те не смятаха, че е комплимент, нали знаете.”

Относно музикалната посока на новия му соло албум, Mike каза: „Може да се каже, че това е цял спектър, който според мен е наистина добър и ми харесва, но е различен от това, което правят другите хора и няма пазар за него“. Добавяйки, че албумът ще излезе “тази година”, Muir каза: “Определено е различен и ми харесва.”

Последният албум на Suicidal Tendencies, “STill Cyco Punk After All These Years” от 2018 г., беше презапис и преосмисляне на соло албума на Cyco Miko от 1995 г., “Lost My Brain! (Once Again)“. Най-новият студиен албум на групата с изцяло нов, оригинален материал, “World Gone Mad“, излезе през 2016 г.