Anders Fridén, фронтменът на шведската мелодик дет метъл група In Flames, стартира новия си проект под псевдонима If Anything, Suspicious.

Новият албум на проекта, “Offair: Lullabies For The Damned“, ще излезе на 3 декември чрез Offair Records. Новината за новия проект идва заедно с две нови песни, “Farewell” и “Nodes Of Yesod“. „Offair: Lullabies For The Damned“ е вторият албум, издаден от Offair Records, нов лейбъл, който се съсредоточава върху музиката за настроение и умишленото слушане, създадено от забележителни изпълнители, изследващи инструментални и експериментални звуци извън техния типичен жанр.

Offair: Lulllabies For The Damned” е израз на чистата радост от сътворението. Това е страстен проект, който изследва любовта на Fridén към правенето на електронна музика и улавя усещането за прераждане.

Fridén казва за новия проект: „Потопете се в неизвестното и се осмелете да предизвикате себе си… Свиря метъл музика повече от 30 години, винаги съден за предишни опити и грешки, обичан и мразен за избора си. Време е за нещо ново, нещо различно. Искам да затвориш очи, да дишаш и да позволиш на звуците да те отведат на пътешествие. Пътуване без граници и ограничения.”

Offair Records е съвместно предприятие между Universal Music Canada (UMC) и Versus Creative, разпространявано в световен мащаб от UMC и Virgin Music Label + Artist Services.

Слушайте изящната, водена от пиано меланхолия на „Farewell“ и преследващата „Nodes Of Yesod“ тук: