На 13-ти март, един от най-известните блус-рок музиканти в Европа, Keziah Jones направи първия си концерт в България по покана на Sofia Live Festival.

Роденият в Нигерия музикант, силно повлиян от Jimi Hendrix и Fela Kuti, става популярен в Англия и Франция с хитовете си „Rhythm Is Love” и „Beautiful Emilie“. 

Keziah Jones напуска Нигерия на осемгодишна възраст, за да учи в Лондон. На 13-години открива старото училищно пиано, сам се научава да свири и започва да пише песни. В тийнейджърските си години Keziah Jones започва да предизвиква вълнение в ъндърграунд сцената на Лондон, като прави зашеметяващи участия в Covent Garden и Portobello Road, благодарение на които е забелязан и от мениджъра Phil Pickett. Един басист, един барабанист и много гигове по-късно, през 1992г. Keziah Jones издава дебютния си албум „Blufunk Is a Fact“. Пътувайки между Лондон и Париж, често придружен само от китарата си, младият Jones придобива репутация на талантлив музикант и харизматичен изпълнител с уникален „хард фънк“ стил. През следващите 15 години издава още няколко албума, които в края на 90-те началото на 2000г. го изстрелват на върха и го правят един от най-известните блус-рок музикант в Европа.

Keziah Jones e известен със своя забележителен глас и впечатляващи изпълнения на живо, благодарение на които събира огромни тълпи на престижни джаз и поп фестивали в цяла Европа.