Прогнозата за времето не предвещаваше нищо добро за този ден. Дъжд, вятър, възможни бури – това показваха всички сайтове, които успях да проверя преди концерта. Минути преди 8 обаче, изумително красива дъга се появи над Джаковата къща и стана ясно, че времето ще ни пощади – разноцветните дъждобрани останаха като несполучлив декор за това, което предстоеше да се случи.

Проблем с техниката изигра лоша шега на Babyface Clan и минути преди да се появят на сцената се разбра, че ще трябва да пропуснем откриващата група. Жалко.

Самите Placebo бяха разделили своя сет на две части – една меланхолична и една по-бърза. Групата бе вглъбена в себе си и в песните, опити за разговор с публиката почти липсваха; музиката е този диалог, от който имат нужда двете страни. Редят се хит след хит, за 20 години история бандата е създала огромо музикално наследство: “Pure Morning”, “Without You I’m Nothing”, “Jesus’ Son”, “The Bitter End”… Липсват ми “Meds” и “Taste in Men”, но и без тях този спектакъл е напълно достатъчен. Публиката беше на крака от първата до последната песен и пееше всяка от песните на Brian и Stefan! За пореден път – на тези концерти няма случайни хора.

Setlist:

Intro: Every You Every Me (“Early Cut”)

1. Pure Morning

2. Loud Like Love

3. Jesus’ Son

4. Soulmates

5. Special Needs

6. Lazarus

7. Too Many Friends

8. Twenty Years

9. I Know

10. Devil in the Details

11. Space Monkey

12. Exit Wounds

13. Protect Me from What I Want

14. Without You I’m Nothing

15. 36 Degrees

16. Lady of the Flowers

17. For What It’s Worth

18. Slave to the Wage

19. Special K

20. Song to Say Goodbye

21. The Bitter End

Encore:

22. Teenage Angst

23. Nancy Boy

24. Infra-red

Encore 2:

25. Running Up That Hill (A Deal with God)(Kate Bush cover)