Канадските дет метъл ветерани Kataklysm и шведските мелодет машини Soilwork се завърнаха в България, но този път заедно.

Не са много групите, постигнали това, което Kataklysm са през дългата си кариера, но това, което наистина ги отличава от масата е, че имат реална визия за света и създават перфектен музикален пейзаж, с който да го опишат. Последният им албум „Unconquered“ вдъхва живот и нова енергия, въпреки сегашното хаотично състояние на света. Именно тази комбинация, заедно с безмилостната и органична способност на бандата да твори, са основната причина да изтръпваме, слушайки тяхната музика.

Още по-вълнуващо е, че ги видяхме заедно на една сцена с не по-малко разтърсващите Soilwork, които се завръщат с дванадесетия си студиен албум – Övergivenheten“. Той представя групата в разцвета на силите й в точно тази фаза от живота ни, която е белязана от период от време, който вероятно никой на тази планета няма да забрави толкова бързо. Турнето на Soilwork е в подкрепа на новия албум, който успяха да запишат по време на пандемията и очакваха с нетърпение възможността да го свирят пред публика.

Soilwork:

Soilwork Setlist:

1. Övergivenheten
2. This Momentary Bliss
3. Stabbing the Drama
4. The Living Infinite I
5. Is It in Your Darkness
6. Electric Again
7. The Living Infinite II
8. Bastard Chain
9. Valleys of Gloam
10. The Nurturing Glance
11. Harvest Spine
12. Death Diviner
13. The Ride Majestic
14. Arrival
15. Nerve
16. Stålfågel

Kataklysm

Kataklysm Setlist:

1. Push the Venom
2. Guillotine
3. Narcissist
4. Underneath the Scars
5. Where the Enemy Sleeps…
6. Manipulator of Souls
7. To Reign Again
8. The Killshot
9. Outsider
10. Crippled & Broken
11. At the Edge of the World
12. As I Slither
13. In Shadows & Dust
14. The Black Sheep
15. Blood in Heaven