Изминаха почти четири години от последното гостуване на финландския славей Tarja Turunen в България. След дълго отсъствие, снощи в клуб  Joy Station, Tarja изнесе единадесетия си концерт у нас и отново омагьоса, както само тя умее.

Сетът на Tarja стартира със “Serene” и “Demons in You“, част от последните два албума на Tarja. Още в самото начало на концерта финландската симфоник дива проговори на български пред пълния с фенове клуб, изразявайки обичта си и колко много се надява да не се налага да чака още четири години преди да ни види отново.  Любовта на българската публика към Turunen е огромна. Още от 2008-ма година насам, когато се състоя първото ѝ шоу в зала Фестивална, изпълнителката продължава да се връща на родна сцена и да потапя феновете си в музикална феерия, която прекрасно балансира оперни вокали и тежки метъл композиции.

Сетлистът бе подбран така, че да ни разходи из цялата ѝ дискография на солов изпълнител. От любимите “My Little Phoenix” и “Anterоom of Death” до новите фаворити, като “Silent Masquerade“, “Undertaker” и “Victim of Ritual“. Няма как да пропуснем да споменем и за изненадата на вечерта, а именно един от вечните любимци от Nightwish периода – “Wishmaster“. Песни като тази палят отвътре и дори спокойно седящите отстрани фенове запяха екстазно. Музикантите видимо се забавляваха на сцената. Doug Wimbish (иначе във великите Living Colour) и Max Scholpp, които са с Tarja още от първия ѝ самостоятелен албум, многократно се закачаха с феновете, които бяха отпред и даваха всичко от себе си, а усмивката на Таря не слезе от лицето ѝ дори за миг. След всяка песен благодареше на публиката, която в тази октомврийска вечер бе решила да бъде част от симфонични спектакъл и завърши концерта с най-подходящото парче – “Until My Last Breath“.

Tarja Turunen има способността да омагьосва публиката с глас и присъствие, които те карат да искаш още и още. Единадесет концерта по-късно феновете все още са там, скачащи и пеещи всеки ред, показващи цялата си любов към Tarja, която както тя самата спомена,  след 15 години като солов изпълнител, наистина е по-силна от всякога.

Setlist:

 1. Serene
 2. Demons in You
 3. My Little Phoenix
 4. Anteroom of Death
 5. Diva (Band version)
 6. Goodbye Stranger (With band solo)
 7. Silent Masquerade
 8. Wishmaster (Nightwish cover)
 9. Acoustic (Only Tarja)
 10. Undertaker
 11. Tears in Rain
 12. Victim of Ritual
  Encore:
 13. Innocence
 14. I Walk Alone
 15. Dead Promises
 16. Until My Last Breath