Вокалистът на Extreme (и бивш фронтмен на Van Halen), Gary Cherone пусна свой кавър на песента на Kanye West “God Is“. Оригиналната песен е от албума на рапъра „Jesus Is King“ от 2019 г., тя едновременно оглави пет различни класации: Rap, R&B / Hip Hop, Christian, Gospel и Billboard 200.

В интервю за Newsweek, Cherone призна, че той “не е най-големият фен” на Kanye, но призна, че те споделят същата вяра. “Очевидно ние с Kanye идваме от два различни свята“, казва Gary. „Може би мога да запозная аудиторията си с този запис и да ги убедя да проверят оригиналната версия. Аз не съм най-големият фен на Kanye, но продължавах да чувам за новия му запис, така че си го пуснах и просто продължавах да се връщам към тази песен. Просто исках да я изпея със своя рок глас.

“Нямаше равнодушни сред феновете на West с неговите християнски записи. Te или ги обичаха, или ги мразеха. Бях доста вдъхновен от артистичното изражение на Kanye. Това беше доста вдъхновяващо и ме мотивира да направя своя версия”.

През февруари китаристът на Extreme Nuno Bettencourt потвърди, че групата поставя финалните щрихи на новия си албум, наследник на “Saudades De Rock” от 2008 г.

Без да искаме да се присмиваме над вокалните “възможности” на Kanye, ето и неговата версия: