Gary Numan се завърна с първата си нова песен от 2017 г. „Intruder“. Това е заглавната песен от 18-ия му солов албум, който пристига на 21 май.

Intruder“ е своеобразно продължение на предишия албум на ню-уейв легендата, “Savage: Songs From a Broken World” от 2017 г. Този дистопичен проект показваше земното общество, след като беше почти унищожено от глобалното затопляне. Новият албум обръща сценария, подхождайки към същата идея, не от гледна точка на човечеството, а през погледа на Земята. Както казва Numan, „Ако Земята можеше да говори и да чувства нещата по начина, по който го правим, какво би казала тя? Какво би било усещането? Песните, в по-голямата си част, се опитват да бъдат този глас или поне да се опитат да изразят това, което вярвам, че земята трябва да почувства в момента”.

И ако „ Intruder “ е някаква индикация, то на Земята много и е писнало. Песента започва с тъмни вихри на синтезатори и далечни, отекващи барабани. След няколко такта перкусиите преминават в стабилен, индустриален ритъм. „ I could listen to you scream“, пее Numan, „Pretty music to my ears/ I could listen to it all day/ If you want me to“.

Gary Numan: “Intruder

Betrayed
The Gift
I Am Screaming
Intruder
Is This World Not Enough
A Black Sun ‘The Chosen
And It Breaks Me Again
Saints And Liars
Now And Forever
The End of Dragons
When You Fall (bonus track on deluxe CD, vinyl and digital formats)
The End of Dragons (alt piano) (bonus track on vinyl and digital formats)