George Michael е починал в от естествена смърт, гласи окончателната съдебномедицинска експертиза, цитирана от BBC. Той е страдал от разширена кардиомиопатия с миокардит и от стеатоза на черния дроб, съобщи днес Дарен Салтер, старши съдебен лекар в Оксфордшър. Певецът почина на 53-годишна възраст на Коледа в дома си в Оксфордшър, Великобритания. Тъй като причината за смъртта е била естествена, разследването на смъртта му е преустановено от днес.
“Няма да има допълнителна информация по въпроса и семейството моли медиите и обществеността да уважава тяхното лично пространство,” допълва Салтер.
От полицията първоначално съобщиха, че причините за смъртта са неизяснени, но няма нищо подозрително. Резултатите от първите следклинични изследвания бяха “неокончателни”. Погребението беше отложено, докато се извършваха изследванията.
През уикенда бившият партньор на певеца, Кени Гос, заяви: “Мисля, че тялото му просто се предаде.”
Когато певецът почина миналата година, имаше спекулации, че наркотици и алкохол са причината. Днес Фади Фауаз, партньорът на певеца до момента на смъртта му, отговори на седмици от спекулации като публикува в Twitter своя снимка с Джордж Майкъл с надпис: “Истината излезе”