Китаристът на Остава – Георги Георгиев представя чисто нов сингъл със страничния си музикален проект Homeovox и това е песента “Остани”. Тя е пета поредна за бандата и смело проправя път към предстоящия дебютен албум, който вероятно ще види “бял свят” догодина.

Песента е пета поредна за бандата и смело проправя път към предстоящия дълго чакан албум, който вероятно ще излезе догодина. Освен страхотен текст, песента има много стилно видео, което чудесно се вписва и подсилва усещането и настроението й. Снимано е в Манчестър, а главен герой в него е самият Жоро. Песента е микс от постпънк и ню уейв елементи с рок звучене.

В Homeovox заедно с Жоро, който е основна фигура, вокалист и китарист са още музикантите Петко Славов (Petko Slavov, Airbag) – бас, Мартин Профиров – ударни (P.I.F., Силует и др.), Калин Петров – клавишни (SLNG Сленг, Akaga), Ева Перчемлиевa (Cinga Manga Funk) – беквокали.

Музиката е на Георги Георгиев, а текстът е на Иван Ланджев, представител на новата българска поезия – награждаван, меломан и любител на китарата. Аранжиментът е на Homeovox. Видео е дело на София Добрева – впечатляваш млад човек, визионер, художник и дизайнер, автор и на някои от музикалните видеа на Остава, Hayes&Y, Jin Monic, Рут Колева, Me&My Devil и други.

Групата Homeovox дава името и е част от лейбъла Homeovox, под чиято шапка са oще набиращите скорост Jin Monic и Innerglow. От музикалния лейбъл стартират и групи като Hayes & Y, Bears and Hunters и Vick.