Въпреки непрекъснато променящия се състав, Ghost често са разглеждани като уникална група, оформена около визията и творческия гений Tobias Forge.

Подкрепен от непрекъснато променящ се състав от неидентифицирани музиканти, в ролите на Nameless Ghouls, Forge изглежда рядко е търсил помощ от известни музиканти (с изключение на Dave Grohl).

Изглежда, че не е така в предстоящия албум на Ghost “Impera” (излизащ на 11 март). Шведският окултен метъл бенд е подпомогнат от китарите на Fredrik Åkesson от Opeth в тази предстояща афера. Åkesson бе привлечен да запише част от китарите за този запис, добавяйки собствен усет към части, първоначално написани от Forge.

Говорейки наскоро с Loudwire за това и неговия творчески процес, Forge разказва:

…Аз съм малко майстор на всички занаяти, когато става въпрос за студийна работа. Аз съм добър барабанист, басист, способен китарист, но не съм виртуоз.

Този път всъщност дойде друг китарист, който свърши огромната работа по действително преправяне на всичко. Свирил съм на китара през целия си живот, но за разлика от повечето китаристи, които са в успешни групи, те свирят на турнета. Правя цял куп други неща, така че почти всеки път, когато започна да започна да пиша отново, да правя демо-записи и да правя предварителна продукция, бързо трябва да се издигна отново на ниво.

По време на турнета например свиря предимно на барабани, всъщност в репетиционна стая отзад, което обикновено правим като загряване. Част от ежедневните ми упражнения да свиря на барабани в продължение на час, но съм склонен да забравям да свиря на китара. Когато правих този запис, демо-записите диктуваха какво да свиря – трябваше да разбера това и да намеря начини да преработя и събера нещата.

Но когато става дума за действително изпълнение, поканих моя приятел Fredrik Åkesson, китаристът на Opeth. Той е от типа хора, които свирят по пет часа всеки ден. Той е толкова невероятно талантлив. Той може да направи по страхотен начин всичко, което съм записал на демо лента, и може да го направи с усет.

Impera” предвещава предстоящото пристигане на най-новото превъплъщение на Forge, Papa Emeritus IV, което дебютира в края на предишния цикъл на турнета на групата. Албумът е насрочен за издаване на 11 март чрез Loma Vista Recordings.

Ghost – “Impera”:

01 – “Imperium”
02 – “Kaisarion”
03 – “Spillways”
04 – “Call Me Little Sunshine”
05 – “Hunter’s Moon
06 – “Watcher In The Sky”
07 – “Dominion”
08 – “Twenties”
09 – “Darkness At The Heart Of My Love”
10 – “Griftwood”
11 – “Bite Of Passage”
12 – “Respite On The Spitalfields”

Ghost и Volbeat стартираха снощи своето съвместно хедлайн турне в САЩ. Билетите за всички дати на турнето, продуцирано от Live Nation, вече са в продажба, като билетите и специфичните за групата VIP пакети са налични на ghost-official.com и volbeat.dk.

01/25 Reno, NV – Reno Events Center
01/27 Seattle, WA – Climate Pledge Arena
01/28 Nampa, ID – Ford Idaho Center Arena
01/29 Portland, OR – Veterans Memorial Coliseum
01/31 West Valley City, UT – Maverik Center
02/02 Denver, CO – Ball Arena
02/04 Lincoln, NE – Pinnacle Bank Arena
02/05 Minneapolis, MN – Target Center
02/07 Columbus, OH – Nationwide Arena
02/08 Hershey, PA – GIANT Center
02/10 Newark, NJ – Prudential Center
02/11 Worcester, MA – DCU Center
02/12 Camden, NJ – BB&T Pavilion
02/14 Pittsburgh, PA – Petersen Events Center
02/15 Toledo, OH – Huntington Center
02/16 Grand Rapids, MI – Van Andel Arena
02/18 Chicago, IL – Allstate Arena
02/19 Cincinnati, OH – Heritage Bank Center
02/20 Milwaukee, WI – Fiserv Forum
02/21 St. Louis, MO – Chaifetz Arena
02/23 Independence, MO – Cable Dahmer Arena
02/25 Houston, TX – Smart Financial Centre at Sugar Land
02/26 Dallas, TX – Fair Park Coliseum
02/28 El Paso, TX – Don Haskins Center
03/01 Phoenix, AZ – Footprint Center
03/03 Anaheim, CA – Honda Center