Бившият китарист на Guns N’ Roses, Gilby Clarke, представи нов сингъл, “Tightwad“. В него свирят Nikki Sixx (Mötley Crüe) и Stephen Perkins (Jane’s Addiction).

Тази песен е написана около китарен риф, който открих по време на изпробването на нов педал“, каза Gilby. “Лирически бях вдъхновен от измама, предателство и творчески крайности, през които хората ще преминат, за да изпреварят. Опитах се да прокарам посланието си с хумор, но може би всички трябва да се вгледаме в себе си и да направим подобрения“.

Имах късмет, че някои прекрасни приятели музиканти допринесоха за записа на това парче – Nikki Sixx и Stephen Perkins. Stephen, както винаги, дойде с ритъм, който задвижва песента и Nikki намери страхотен басов груув, който подчертава усещането, което се опитвах да прокарам посланието си с хумор, но понякога истината боли“.

“The Gospel Truth” ще бъде издаден от Golden Robot Records. Той е продуциран и записан от Gilby в неговото студио Redrum Recording в Лос Анджелис, където са записани и албуми на артисти като L.A. Guns, The Bronx, Beat Angels, Bullets And Octane. Дискът е миксиран от носителя на Grammy Award Chris Lord-Alge и мастериран от Maor Appelbaum. Освен Gilby там свирят Muddy Stardust на бас, Kenny Aronoff (John Mellencamp, John Fogerty, Chickenfoot) на ударни, Matt Starr (Ace Frehley, Mr. Big) и Chad Stewart (Faster Pussycat, L.A. Guns) бек-вокали.

Clarke замени оригиналният китарист на GN’R Izzy Stradlin през 1991, по време на турнето “Use Your Illusion” и остана с групата три години. По-късно той продължи работата си като соло артист и продуцент, участва и в групите Slash’s Snakepit, Rock Star Supernova, Heart и др. Първият му соло албум, “Pawnshop Guitars“, бе издаден през 1994 г.

Преди почти две години, когато обяви, че е подписал с Golden Robot, Gilby Clarke обеща новият му албум (и първи за последните 15 години) “The Gospel Truth“, да бъде издаден до края на 2019-та. Очевидно, това не се случи.

От него през последните месеци Gilby представи няколко сингъла – “The Gospel Truth“, “Rock N Roll Is Getting Louder” и кавъра на “Born To Lose” на Heartbreakers. Ето го и новото “Tightwad“: