Terri Walker: „Музиката ми пресича границите и отива отвъд една конкретна тема”

Гласът на Тerri Walker притежава дълбочината на гласовете, присъщи на старата школа диви като Patti Labelleand и Aretha Franklin, но със типичната свежест на нео соул звезди като Erykah Badu и Floetry. Британската соул кралица Terri Walk идва за първи път в България, по покана на 5PT, за гарантирано незабравим лайв на 21 април в Sofia Live Club

Terri има таланта наистина да окаже въздействие върху градската сцена, защото вокалите й са от първостепенно значение за всяка песен, а нейната музика рамкира гласа ѝ просто перфектно. Тerri Walker умее да хваща сърцето на класическия соул и да го смесва с модерен ритъм енд блус. Резултатът е оригинален и уникален като самата нея.

Въпреки, че по-голямата част от музикалните критици определят стила на Terri Walker като нео соул, саматя тя казва: “Не мога наистина да класифицирам музиката си като”нео соул”, защото този жанр изисква определена аудитория и обикновено звучи по-бавно, а моят ритъм е доста разнообразен. Музиката ми пресича границите и отива отвъд една конкретна тема“. Въпреки, че Terri Walker споделя същото уважение и разбиране към класическия соул от 60-те и 70-те години, който съставлява нейната автобиография, по същия начин, както и тези на Erykah Badu и Jill Scott, при Terri той е може би нарочно по-слабо пресъздаден. Terri притежава вроден талант да пее песни от сърце – подарък, който тя демонстрира така естествено, както и хубавата си външност.

Terri Walker изпитва особено възхищение към класическата школа и оперното пеене, за които споделя: „Операта винаги е била моя амбиция. Класическата школа помага за правилното дишане и учи как да си взимате много важни бележки, които със сигурност влизат в употреба. Искам да кажа, че ако отидете на опера ще видите, че на тези хора дори не им се налага да използват микрофони. Това наистина възпитава безпогрешно как да използвате гласа си“, споделя г-ца Walker.

Има нещо, което е абсолютно неоспоримо за брит соул кралицата, а именно че Terri е изключително топъл и приветлив човек, верен на себе си. Това са типични черти, които явно се открояват и в нейната музика, изпълнена с честност и действаща като успокояваща душата песен. Ще имате късмета лично да се убедите в това на 21 април в Sofia Live Club от 22:00ч.

Билетите за концерта на Terri Walker у нас може да намерите в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim.bg и онлайн на http://bit.ly/TerriWalkerSf. Само ограничен брой билети ще се предлагат в деня на концерта на входа на клуба на цена от 50 лв.

Следете събитието на официалната му Фейсбук страница: https://www.facebook.com/events/1780311728961877 и на официалната Фейсбук страница на 5PT: https://www.facebook.com/5ptbg/?fref=ts