Eric Cantona, легендарният футболист на Man United играе ролята на Краля в новото видео на друга легенда, Liam Gallagher от брит-поп класиците Oasis.

Liam Gallagher и Eric Cantona. Въпреки че те са разделени от синьото на City и червеното на United, те са героични духове: две икони на Manchester, чийто талант, безкомпромисен стил и поразяваща сила на личността ги направи герои на милиони хора.

Естествено, те са фенове един на друг и по този начин стана така, че Eric Cantona играе в новото видео на Liam Gallagher  ‘Once’.

Заснето с една непрекъсваща камера, видеото показва Eric Cantona като Краля. Ексцентричен и достолепен, Кралят излъчва чар с всяко свое движение и привлича вниманието на зрителя. Междувременно Liam Gallagher – най-великият фронтмен на своето поколение  – нехарактерно стъпва встрани от светлината на прожекторите като Иконома. 

Режисиран от Charlie Lightening (‘As It Was’), видеото капсулира посланието на песента – носталгично желание за -единствен-в-живота момент, който никога няма да се повтори. Но също така и празнуване на всичко, което си постигнал.

“Аз съм абсолютно развълнуван, че Eric Cantona, – последният  rock ‘n’ roll футболист, играе в моето видео към ‘Once’,” казва Liam.  “Песни като тази не се случват често, нито пък футболни играчи като него.”

Eric Cantona изрази своята любов към ‘Once’ в един много споделян пост в Instagram, отбелязвайки  “Когато две легенди на Manchester се срещнат. ‘Once’ е моята песен на годината.”

Взета от #1 албума ‘Why Me? Why Not.’, ‘Once’ стана любима на феновете и една от изпъкващите по време на неговото разпродадено турне в UK. Liam смята, че това е една от неговите най-добри песни и, че магията е видна в интимното оригинално демо на песента. Тази ранна версия на ‘Once’ е включена в новия му мини албум  ‘Acoustic Sessions’.

Liam коментира, “Tова е оригиналното демо. То е любимата ми версия; копринено нежно и с леки балончета. Изключете мозъка си, отпуснете си и се понесете по течението!”

Останалите парчета от мини албума са също акустични версии на най-изпъкващите песни от  ‘Why Me? Why Not.’ (‘Now That I’ve Found You’, ‘Once’, ‘Alright Now’ и ‘Meadow’), както и свежи версии на класиките на Oasis като ‘Cast No Shadow’ и ‘Stand By Me’.

Неочаквано в албума е включена и ‘Sad Song’ – една песен с необикновена история. Оригиналът се превръща в култ и е любимо парче, след като се включва като бонус трак към ‘Definitely Maybe’, но версията, която изпълнява Liam е открита през 2016 в документалния филм ‘Supersonic’. Liam усилва нейната атмосфера като подчертава главния текст “We’re throwing it all away” с много емоции.

Liam Gallagher – Acoustic Sessions EP:

  1. Cast No Shadow
  2. Now That I’ve Found You
  3. Alright Now
  4. Sad Song
  5. Stand By Me
  6. Once
  7. Meadow
  8. Once (Demo)