Editors представиха новото си видео – песента “Frankenstein” е от “The Blanck Mass Recording” – колекция от алтернативни версии на песни от последния “Violence”.

Издаден през миналата година, шестият им албум “Violence“, е преработен от Benjamin John Power, aka Blanck Mass за новото издание. Пред Billboard, групата разказа за тази колаборация: “Искахме да направим нещо с този албум, което да ни изненада и да му даде по-свежо звучене. Така Blanck Mass започна да работи върху почти всяка песен, върху която работихме и ние. Стигнахме до момента, в който имахме два албума: имахме този албум, който направихме в Оксфорд и имате като алтернативен вид Blanck Mass версия на записа. Тогава се нуждаехме от допълнителна помощ и продуцентът Leo Abrahams ни помогна да намерим правилния баланс”.

Лимитирано издание на “The Blanck Mass Sessions” излезе за Record Store Day 2019 върху цветен винил, а на 3 май бе бъде издаден и от Play It Again Sam.

Гледайте новото видео “Frankenstein” тук:

В края на миналата седмица групата се появи на главната сцена на фестивала Firenze Rocks, eто къде още може да ги гледате през това лято:

June
29 – La Nuit De L’Erdre 2019, Nort-sur-Erdre, France

July
5-7 – Down The Rabbit Hole 2019, Beuningen, Netherlands
7 – Main Square Festival 2019, Arras, France
12 – Home Festival 2019, Venice, Italy
20 – Gurtenfestival 2019, Bern, Switzerland
22 – Rock The City Bucharest 2019, Bucharest, Romania