Elbow ще издадат новия си студиен албум, “Flying Dream 1“, чрез Polydor Records на 19 ноември.

Групата пише “Flying Dream 1” дистанционно в домашните си студия, преди да се събере в празния Brighton Theatre Royal, за да усъвършенства, изпълни и запише песните. Снимачен екип отразява последните взукозаписни сесии за предстоящ документален филм.

Наемането на 200-годишен театър, който никога в историята си не е бил затворен толкова дълго, беше нещо, което можеше да се направи само при тези обстоятелства … хубаво е да го обърнете по този начин“, казва певецът Guy Garvey. “Записите в такова прекрасно щедро пространство без публика са нещо, което хвърля котва във времето, в което е направен записът. “

По време на първия локдаун групата записва сесиите „elbowrooms“ и ги качва в YouTube. Те използваха този тласък, за да започнат да пишат поотделно, като си изпращаха малки “любовни бележки” през седмиците и месеците и тези скици постепенно се превърнаха в песни.

Разбрахме, че правим запис без обичайните творчески насоки“, добавя Garvey. „Ние обичаме търпеливи, тихи, цели албуми като последните записи на Talk Talk. “Sold Air” и “Bless The Weather” на John Martyn, “Is This Desire” на PJ Harvey, “Chet Baker Sings”, “Hats” на the Blue Nile. „Hounds Of Love“ на Kate Bush и “Astral Weeks” на Van Morrison. Винаги сме писали такива песни, но беше естествено да направим албум, който да се фокусира върху по-нежната страна на нашата музика. Имаше предизвикателства, но чрез тях съвместното писане от разстояние беше спасителна линия. Това е тъжно, носталгично и благодарно. Ние сме толкова щастливи, че цялото ни семейство и приятели са в безопасност. Става въпрос за тази любов“.

Днес групата представи поредно ново видео, то е към заглавната песен “Flying Dream 1“. Гледайте официалното видео тук:

Elbow “Flying Dream 1

  1. Flying Dream 1
  2. After the Eclipse
  3. Is It a Bird
  4. Six Words
  5. Calm and Happy
  6. Come On, Blue
  7. The Only Road
  8. Red Sky Radio (Baby Baby Baby)
  9. The Seldom Seen Kid
  10. What I Am Without You