Отдавайки почит на армията на Съветския съюз от Втората световна война и навреме за Деня на победата на Русия (9 май), шведските хеви метъл герои Sabaton издадат новия си сингъл “Defense Of Moscow” миналия петък, 7 май.

Песента е кавър на руската суперзвезда Radio Tapok, който има много последователи в рускоговорящите страни и спечели популярност, като прави рок и метъл песни на руски език

Defense Of Moscow” следва успешното сътрудничество от миналата година между Sabaton и Radio Tapok в концертната версия на “The Attack Of The Dead Men“. Правейки този кавър на английски език и придавайки на песента уникалния Sabaton стил, групата издава още един епичен шедьовър, който за пореден път подчертава важен поврат в историята на европейските войни.

За да даде на „Defense Of Moscow“ уникалността, която заслужава, Sabaton пускат лимитирано издание на 7-инчов винил в червено с красиво гравирана B-страна. Тази рядкост е достъпна само за предварителна поръчка между 7 май и 9 май, така че не забравяйте да направите поръчката си, преди да е станало твърде късно. Следете уебсайта на Sabaton и социалните им мрежи за информация как да закупите винила.

Басистът на Sabaton Pär Sundström заявява: „9 май се празнува като V-ден в Русия, денят за отбелязване на победата над нацистите през Втората световна война. Тази година участваме в това паметно събитие, като пускаме песен, посветена на смелите мъже воювали в битката при Москва.”

Първоначално тази песен е записана на руски от нашия приятел Radio Tapok. Това е много силна песен и сметнахме, че има смисъл Sabaton да опитаме да направим кавър на тази песен. Обичаме да изненадваме всички и това е страхотна изненада.”

Гледайте и официалното видео към новия сингъл тук: